България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да премахнем неприятната миризма от краката си

Прочитания: 242
16.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: inm

Ако обичате да ходите с маратонки през лятото определено трябва да обърнете малко внимание на краката си. Ако цял ден сте на крак е напълно нормално стъпалата ви да се изпотят. Много хора се заблуждават, че миризмата на краката се дължи на потта. Това не е така. Миризмата се дължи на образуване на бактерии, по повърхността на краката и досега им с потта. Потта няма никаква миризма, докато не си взаимодейства с бактериите. Има много напълно натурални методи, които премахват неприятното ухание. 

1360712

1. Морска сол

Ако киснете краката си във вода с морска сол в продължение на две седмици ще премахнете натрапчивия мирис на маратонки от краката си. Солта абсорбира влагата от краката и по този начин се намалява развитието на бактерията, причиняваща миризмата. 

 

2. Оцет

Оцета също убива тази неприятна бактерия и изсушава кожата ви. В легенче с хладка вода сложете 2 лъжички оцет и стойте в продължение на 20 минути всеки ден. Правете го, докато не почувствате разлика. 

 

3. Памучни чорапи

Винаги избирайте памучни чорапи. Памука успява да попие влагата от краката ви и не ги задушава. По този начин предотвратявате появата на неприятна миризма или поне силно я намалявате. 



4. Царевично нишесте

Не е нужно да харчите безумно големи суми за спрейове или пудри за крака. Слагайте малко царевично нишесте по ходилата си преди да излезете и то ще абсорбира влагата. По този начин краката ви ще се запазят сухи и няма да се развива батерията, причиняваща тази миризма. 

 

1360713

5. Масаж с лавандулово масло

Освен, че масажът на ходилата е доста приятен, лавандуловото масло мирише приятно и убива бактерията. Използвайте няколко капки чисто етерично масло и си направете лек масаж на краката преди сън. 

 

6. Оставяйте краката си да дишат

Когато можете ходете боси. По този начин предоставяте достъп на кислород до краката. Не само, че те няма да се изпотят, но и ще си направите страхотен масаж. Както знаете по ходилата има разположени множество точки. Като ходите боси ще успеете да масажирате вътрешните си органи без да отделяте специално време за това. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване