България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

О, да! Край на потенето!

Прочитания: 373
09.08.2013 09:08 по статията работи: 1

Топло е, няма как да го отречем. Не е лесно и да скрием следите на жегата. Понякога. Но край на този проблем! Колегите от Jenite.bg намериха лек срещу досадното потене и ние с радост бързаме да ви го издадем. Приятно четене!

 

 

 

Август е, жега е. Не са ни нужни синоптици и термометри, за да разберем, че е адски горещо. То си личи по рекордно пълноводните вадички, които се стичат по телата - нашите и чуждите.

Да се возим в градския транспорт до някой твърде препотен пътник е неприятно. Но още по-ужасно се чувстваме, ако имаме усещането, че самите ние сме мокри и не излъчваме приятна миризма. Това може значително да изпоти лятното ни самочувствие.

Затова, ето няколко полезни съвета за справяне с проблема - от глава до пети, както се казва:

НЕКА ЗАПОЧНЕМ С ЛИЦЕТО

1005655
Домашни рецепти: За да предпазите лицето си от потта, е изключително важно редовно да го почиствате - два пъти дневно. През останалото време не се изкушавайте да го миете по-често, oтколкото през другите сезони, тъй като само ще накарате мастните жлези да се активизират, челото и носът ще започнат да лъщят още по-силно. Вместо плискане с вода можете няколко пъти дневно да натърквате страните си с лимон или кора от краставица.

Не е добра идея да използвате химия върху кожата си прекалено често, така че ви препоръчваме следната домашна рецепта за дълбоко хидратираща маска:
Намачкайте половин банан на пюре и го разбъркайте с пюрето от половин авокадо. Сложете сместа в хладилник за половин час, след което я нанесете на лицето си и изчакайте 15 минути, преди да я измиете с хладка вода. Правете тази процедура три пъти седмично. Още идеи за домашно приготвени летни маски ще намерите тук.  

Препарати: Голям проблем, свързан със запотяването на лицето през лятото, е и разтичането на грима. Ако държите да носите макиаж в горещите дни, трябва да се сдобиете с:
- основа, която не съдържа мазнини и не изсушава кожата;
- овлажнител за лице през деня и успокояващ крем през нощта;
- водоустойчива спирала и очна линия (най-добре е дори да прескочите очната линия и вместо нея да нанесете линия от сенки с тънка четчица);
- блясък за устни вместо червило. 

Цялостна грижа:
Освен всичко, споменато дотук, ви препоръчваме също така да носите шапка с козирка или периферия. Помнете, че във войната с изпотяването най-важно е да поддържате главата и стъпалата си охладени!

ИЗПОТЯВАНЕ ПОД МИШНИЦИТЕ

1005656
Домашни рецепти: В тази война най-доброто оръжие е сода бикарбонат. Смесете я с малко вода, така че да получите смес, наподобяваща паста. След като сте си взели душ, нанесете разтвора върху чистите подмишници. Можете да добавите към сместа и благовонно масло (например лавандула, розмарин или чаено дърво), за да се радвате на още по-приятен аромат. Повтаряйте процедурата с дни, докато не забележите, че е настъпило трайно подобрение в сиртуацията с изпотяващите се мишници.

Друг препоръчван вариант е да нанасяте ябълков оцет на подмишниците си преди лягане. Оставете го да изсъхне и да престои през цялата нощ, чак на сутринта се измийте с вода и сапун. Не се притеснявайте, нанесеният върху кожата оцет не мирише! Напротив, той помага на кожата да остане суха. (Тук започнахме да звучим като в реклама на памперс, но какво да се прави.)

Има и други неща, с които можете да третирата кожата под мишниците преди лягане: лимонов сок или смес от равни части алуминиев хлорид и етилов алкохол. Можете също така да си приготвите и паста от счукани листа от орех и евкалипт. Последен съвет - правете на подмишниците си маска от доматено пюре веднъж дневно, като стоите с нея по 15 минути. Не се притеснявайте да прилагате избраното предложение за борба с изпотяването в продължение на седмици.   

Препарати: Ако не искате потта под мишниците да бъде ароматът на вашето лято, трябва да разберете, че дезодорантът не ви помага да се справите с нея. Той само парфюмира отгоре. Вместо това се нуждаете от антиперспирант, който да се заеме с проблема в дълбочина. Използвайте такъв всеки ден в комбинация с някое от описаните преди малко домашни решения. 

Цялостна грижа:
Ще ви помогне и да пиете чай от салвия ежедневно.

 

 

СТИГНАХМЕ И ДО КРАКАТА...

 

Не ги щадете, а им позволете да ви отведат към този линк. Там ще научите подробно как да се грижите за тях.

 

 

А ние ви напомняме по-късно да се отбиете и във Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване