България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 сигнала, че трябва да смените маратонките си

Прочитания: 292
23.09.2014 13:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Когато тренирате, маратонките са от изключителна важност. Когато бягате, те ви защитават ходилата и краката от прекалено натоварване и също така ви помагат да подобрите представянето си. Когато тренирате във фитнеса, те ви дават необходимата упора, която ще ви помогне да вдигнете повече килограми и да направите допълнителни повторения. Но маратонките все пак не са вечни. Вижте кога им е дошло времето и трябва да ги смените.

Когато подметката ви се изтрие. Основната цел на маратонките е да защити краката ви от нараняване. Когато подметката се изтрие, тя става по-тънка и по-неспособна да предпази краката ви от наранявания.

Когато направите прекалено много километри. Струва ви се странно, но маратонките си имат определен брой километри, които могат да избягат. Това са между 400 и 600 километра. Звучи странно, но разхвърлете 500 километра за 12 месеца и ще видите, че не е толкова непостижимо.

Правят ви пришки и не са ви удобни. Когато мине известно време, маратонките стават неудобни и започват да ви правят пришки и да ви болят ходилата. Тогава е време за нови маратонки, не се измъчвайте.

Те са единствения ви чифт. Когато имате 1 чифт маратонки за тренировка, вие тренирате с тях всеки ден, което ги натоварва. Най-добре е да тренирате с 2 чифта маратонки през седмицата и да ги редувате на 2-3 дена.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване