България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Здрав сън, здраво тяло

Прочитания: 163
24.04.2013 18:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

С пукването на пролетта се събуждат и алергиите. Ново проучване на Университета в Кливланд доказва, че 44% от страдащите от алергия се оплакват от сънливост и умора, дори след стабилна доза сън.

 

"Винете полените и дишането", казва д-р Джонатан Хорбал. Запушения нос означава по-малък приток на кислород в тялото, което води до по-малко сън. По-малко от 6 часа на нощ отделя модерния човек в съвременното общество за сън. А ако това го намалим с още 20% заради алергичните реакции, получаваме едно наистина малко количество сън.

 

За щастие има много лесен начин да добавите малко сън в алергичното си ежедневие, което означава да добавите и малко здраве.

 

#1  Дръжте дрехите си далеч от леглото

 

Защо?  Полените са причинител номер едно за алргиите. Те полепват много лесно по материите, а ако ги имате веднъж по дрехите си, няма да е добре да ги прехвърлите и по чаршафите.

 

#2  Заменете книгата с електронен четец.

 

Защо? Мухалът също причинява подсмърчане и кихане. Старите книги твърде вероятно съдържат такъв. Така, че дръжте ги далеч от спанята, за да си осигурите спокоен сън.

 

#3  Замразете възглавницата си.

 

Защо?  Възглавницата е заредена прах, който дразни лигавицата на носа. Замразяването за 12 часа ще убие всички акари. Едно дълбоко замразяване ще ви осигури 1-2 седмици спокоен, необезпокояван от акари сън.

 

 

Още здравословен живот ще намерите и на Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване