България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Когато сън не ви лови

Прочитания: 118
05.04.2013 18:04 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: http://www.rayur.com

Колкото и добре да живеем, все някога се появява една от онези досадни вечери, в които, колкото и да искаме, не можем да заспим. Обикновено това се случва в най-неподходящия момент (когато предстои важен ден или, когато сме мечтали за дълга и непробудна нощ, в която да си отпочинем, както си му е редът). За да не се оставяте на съдбата и, за да си гарантирате здрав сън, послушайте съветите ни.



Обърнете гръб на кофеина


Наясно сме, че сутрешната чаша кафе няма как да ви я вземем. Оттам нататък ви съветваме да не посягате повече към кофеина, особено след 14:00 ч.



Вечеряйте 4 часа преди лягане


Важно е да не се яде твърде късно вечерта. Защо? Тялото трудно преработва храна в легнало положение, а яденето преди сън ще превърне заспиването ви в кошмар.



Водете си дневник за деня



Странно, да, но ефективно. Вместо да прекарвате през съзнанието си всички свършени и несвършени задачи от деня, можете да ги записвате, за да ви бъдат под ръка във всеки момент.

 

Създайте си навик


Избягвайте пускането на телевизор или компютър преди заспиване. Заместете вторачването в екрана с четене на книга, а преди лягане си вземете топъл душ или изпийте чаша горещ билков чай.



Купете си нов матрак


Ако нищо от споменатото не помага, тогава ви трябва нов матрак. В случай, че старият ви създава неудобство, мозъкът търси решение и не ви оставя да заспите. Успокойте го с новата покупка, а ние ви желаем приятни сънища!

 

 

 

Още полезни съвети на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване