България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Залейте се от смях...сега

Прочитания: 158
21.01.2013 16:01 по статията работи: Марина Митева

упражнение за смях + едно сладко бебче, което ще ви разсмее със сигурност

Сигурно сте чували за понятието "смехотерапия”, но дали въобще някога сте се пробвали да го приложите върху себе си или поне да посетите някой курс за това? А така ми се иска всички да сме една идея по-позитивни към живота и сутрин като ставаме от сън, да не си мислим : "Ох, пак ли съм на работа...”.

 

Шегата настрана, но позитивното мислене – не съвсем. В последно време на пазара ни затрупаха с книги, пълни със съвети как да бъдем по-щастливи. Повярвайте обаче тази статия няма за предмет това, поне не съвсем.

 

Смехотерапията си е терапия, както всички останали възстановителни болнични процедури, с тази разлика, че може да имате нужда от нея, дори и ако сте напълно здрави. Практикува се от доста хора по света, като основната идея е събирайки се в една група на едно място, смехът да ги научи да споделят и да се отпускат от проблемите си. А наистина е вярно и твърдението, че смехът е заразен :)

 

Сега едно малко упражнение, може да прозвучи смешно, но опитайте се да го направите. Научете и другите да го правят около вас и най- важното спомняйте си за него, винаги когато ви е тъжно.  Упражнението е следното:

 

Знаете си името нали? Ама, че глупав въпрос зададох и аз. А можете да си пишете името нали? (още по-глупав). А сега се опитайте да си представите как написвате името си с дупето. Да, правилно ме чухте – все едно сте хванали молив с четирибуквието си и си написвате името – буква по буква. Като го напишете ще трябва и да го изтриете – сигурна съм, че това са били най-грозните написани букви... Та, сега махате молива и си представяте, че дупето ви е гумичката – изтривайтееее......

 

Макар и доста смешно, това упражнение е реално, престрашите ли се да го направите веднъж - ще се убедите, че може да ви повдигне настроението. А ако сте в компания – смехът е гарантиран за поне 30 минути напред.

 

Нещо сериозно накрая – смехотерапията дори се практикува и в самите болнични отделения, като особен успех има при по-бързото оздравяване на децата, тъй като не случайно те са по-отворени към такива "лудости” от възрастните .

 

А за да се убедите, че смехът е заразен – ето ви едно бебче, да ви радва. И... не забравяйте – усмихвайте се на непознати, смейте се на воля - нека ви мислят за луди, а пък вие ще си знаете, че сте просто щастливци ;)

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Be Shape Studio  5 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване