България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Прилив на енергия. С няколко обикновени трикчета

Прочитания: 321  2
29.12.2010 13:12 по статията работи: Красимира Динева

Музиката, смехът и редът са приятелите на добрия тонус

Сигурно сте се уверили (а може би ние сме успели да ви убедим), че редовната физическа активност и здравословният хранителен режим ви помагат да поддържате добър тонус и ви носят страхотно настроение.

Понякога обаче, въпреки здравословния си начин на живот, и вие имате нужда от бърз прилив на енергия, нали? Е, може да си го осигурите с няколко прости трикчета:

Да заредим с... музика

Провокативното парче на Лейди Гага - "Алехандро", вероятно ви бърка в "мозъчната кутия", прави ли сме?

Не търсете причината само в уникалните музикални способности на ексцентричната носителка на Грами обаче.

"Музиката стимулира всяка част на мозъка", обяснява американският лекар Даниел Левитин.

"Когато на работното място човек изпълнява едни и същи задачи всеки ден, неусетно го превзвема усещането за сънливост и умора", допълва той. Към това условие можем да прибавим и заспалата (следпразнична) атмосфера на добре затопления офис.

За това фонът около вас играе съществена роля. Само чрез него успявате да нарушите монотонността на ежедневието и да подобрите концентрацията си.

Така че, за отскок, препоръчваме да се насладите на любимия си музикален стил за около 3 минути. Всичко от Бритни Спиърс до Бах върши работа...

Да заредим... със смях

Може ли за момент да оставите особено важната си работа, за да се посмеете на няколко забавни клипчета в интернет?

Смехът всъщност не води до реално освобождаване на ендорфини, но повишава сърдечния ритъм и активизира мускулната система, като по този начин ви кара да се чувствате значително по-жизнени.

Най-важното: искреният смях причинява това, което редица специалисти наричат "когнитивна промяна". Всъщност енергийният ресурс в организма се намира в пряка връзка с начина, по който хората мислят. За това промяната в настроенията събужда наистина.

Да заредим... с ред

Претрупаното бюро или мръсната кухня могат да подействат доста зле на цялостното ви психическо и физическо състояние, не се съмнявайте.

За това, ако не разполагате с излишък от време, подредете само важните неща, като по този начин намалите риска от това да ги забравите.

Е, как се чувствате сега?

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване