България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Добавки към сутрешните смутита - част I

Прочитания: 246
08.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Когато става дума за шейкове понякога е доста трудно да се изберат вкусни съставки. Освен, че се стремите да бъде възможно най-здравословно, искате смутито ви да е вкусно и приятно. Затова задачата понякога се усложнява. Особено когато става въпрос за закуска трябва да бъдем много внимателни. Всички знаем, че закуската е най-важното хранене. 


Ето няколко съставки, който могат да разнообразят вкуса на сутрешното ви смути:

1355915

1. Прясна мента


Прясната мента е една от най-добрите съставки, които може да добавите към сутрешното си смути. Ментата насърчава храносмилането и има лечебни свойства. Ако добавите само няколко листа, веднага ще усетите невероятният свеж полъх. Разбира се, ако не разполагате със свежа, може да използвате замразена мента.

1355917

2. Джинджифил


Тъй като джинджифила повишава усвояването на основни хранителни вещества в организма, може спокойно да го използвате в смутитата си. Джинджифила ускорява метаболизма и помага за намаляване подуването на корема и облекчаването на стомашни болки. Това е една от най-здравословните съставки, които може да добавяте всяка сутрин към смутито си.

1355916

3. Лют червен пипер


Може би това е най-изненадващата съставка, която сте си мислили, че може да добавите към закуската си. В действителност е страхотна комбинация. Може да използвате лют червен пипер във водната основа на смутитата, за да се разтвори по-добре. Той повишава циркулацията на кръвта и метаболизма. Така по естествен начин се подобрява и храносмилането. Все пак не забравяйте да избягвате семената. Те са най-лютата част, а ние търсим аромата и нежния вкус. 

81f7d448-d4a3-5b05-801b-4771bd265a00

4. Натурална Ванилия


Ако не ви допада вкуса на зелените смутита, пробвайте да добавите малко ванилия. Веднага ще усетите разликата. Но не от тази, която продават във всички магазини и е опакована в малки бели пакетчета. Трябва да намерите истински шушулки ванилия. Тя се слави с множество ползи за здравето. Помага в борбата със стреса и намалява тревожността. Също така дамите ще се зарадват да чуят, че регулира менстуалният цикъл. Замислете се сериозно за използването на натурална ванилия в смутитата си!

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womanitely.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване