България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

7 неща, които при причиняват газираните напитки

Прочитания: 279
15.08.2014 10:08 по статията работи: sportuvai.bg

Содата и другите газирани напитки сигурно са едни от любимите ви напитки, но вижте какво те ви причиняват на тялото. След това се замислете дали да пиете по кенче сода всеки ден или ще премахнете този вреден навик от дневното ви меню.

Проблеми с бъбреците. Това е нещо, което не сте предполагали, че предизвикват газираните напитки. Според изследване на университета Харвард, показва, че колата и другите газирани напитки увеличават вероятността от камъни в бъбреците с до 50%.

Побърква метаболизма ви. Според изследване на университета в Минесота, пиенето на газирани напитки всеки ден се свързва с увеличаване с 34% на проблемите с метаболизма. Сред тях са коремни мазнини, увеличаването на холестерола и дори сърдечни проблеми.

Затлъстяване. Сигурно знаете, че газираните напитки в комбинация с мазнините ви карат да надебелявате. Изследване на университета в Минесота показва, че ако пиете по 2 кенчета газирани напитки на ден, за 1 година ще увеличите вашата талия двойно.

Мигрена. Изследване на австралийски учени показва, че газираните напитки са един от основните причинители на мигрена. Според тях ако пиете газирано всеки ден ще увеличите продължителността и силата на вашата мигрена.

Поврежда клетките. Газираните напитки разрушават вашите клетки. Това води до бързо стареене и попадането ви в рисковата група за раковите болести.

Поврежда зъбите. Студената газирана напитка може да има пагубен ефект за вашите зъби. Ако пиете постоянно тази напитка, увеличавате шанса за кариеси и други възпаления в устната кухина.

Репродуктивни проблеми. В газираните напитки се съдържа ендокринът бесфонал А, който е свързан с почти всички болести в човешкия организъм от сърдечните проблеми до репродуктивните болести.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване