България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Няколко интересни факта за кока кола

Прочитания: 236
21.07.2014 12:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Колата е една от най-популярните напитки и е позната на целия свят. Тя не е много здравословна, но е вкусна. Ето 10 факта, които може да не знаете за колата.

1. Колата е най-продавания продукт. Тя се предлага в над 200 държави. Това са повече държави, от колкото са членките на ООН.

2. Когато е произведена колата в средата на 19-ти век, тя се е предлагала като тоник за нервите. Колата е промотирана като напитката, която успокоява нервите.

3. В първите десетилетия от съществуването си, хората са вярвали, че колата ги кара да се пристрастяват към морфин и опиум.

4. Името "кола" идва от ядка, която се среща само в джунглите на Африка. Тя е част от живота на местните от векове и е любимото им ястие.

5. Първата звезда, която е спонсорирана от Кока кола е певицата Хилда Кларк.

6. Колата става напитката на войниците по време на двете големи войни на 20-ти век. Тя се пие от тях, защото тя съдържа захар и кофеин.

7. Кока кола създава лика на Дядо Коледа, който познаваме днес. Той е изобразен като побелял старец с дълга брада и червен костюм. Тази реклама е останала в представите на хората като визия на добрия старец.

8. Основателят я е направил, защото е искал дъщеря му да си изпие сиропа за кашлица, който не бил вкусен. Той го смесил с веществата, които по късно са в основата на кока кола. За това понякога колата помага с болките в гърлото.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване