България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Петте нови насоки за плосък корем

Прочитания: 196
20.03.2013 14:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Ако си мислите, че да изглеждате като моделите от списанията е лесно, не може да сте по-далеч от истината. Трудно е, отнема време и изисква невероятно количество дисциплина. Ние обаче се докопахме до новите пет посоки, които задават от Men's Health в тренировката - наричат ги "златните правила". Пет съвета, които ще ви спестят малко време и ще дадат резултат от шест перфектно оформени плочки. Но не се залъгвайте, няма да стане без пот:

 

1. Стратегия за въглехидратите

 

92927910-4a71-116c-0adf-4d476bb0eab7

 

И преди сме си говорили за тях и сме ги определяли като "враг".  Ако обаче напълно ги отрежете от ежедневния си хранителен прием, това безспорно ще помогне за бързото стопяване на килограми, но и ще ви остави уморени и летаргични. Въглехидратите са важни за работата на мозъка. Затова трябва да ги използвате умерено. Най-добрите моменти за поемане на въглехидрати са рано сутрин и след тренировка.

 

2. Яжте повече мазнини

 

af4b33af-16db-b8e1-2aa7-62e9f8dde8d3

 

Написахме го. Яжте повече мазнини. Мазнините не означават надебеляване. Преяждането означава надебеляване. Повече мазнини в храната означава по-лесно преодоляване на острата нужда от въглехидрати. А мазнините са важни и за балансирането на хормоните в тялото, като например - тестостеронът.

 

3. Сменете плодовете със зеленчуци

 

9258d252-bb07-2b09-3a38-b571d8bfdc59

 

Плодовете са страхотни и са пълни с важни витамини и антиоксиданти, които защитават тялото, но също така са пълни със захар. И как да се лишите от всички тези ползи, заради едната захар? Ами като смените плодовете със зеленчуци. Така хем ще получават всички тези важни неща, хем ще ограничите максимално приема на въглехидрати. Една ябълка има средно 125 калории и 25 грама въглехидрати. Една голяма чушка има 40 калории и 5 грама въглехидрати. може сами да сметнете :)

 

4. Зарежете кардиото, хванете тежестите

 

5702dc7a-fd72-91fa-e68e-434cc65f20a2

 

Ако искате да отслабнете, тичайте. Да, ама не. Така няма да натрупате мускулна маса. С кардиото топите калории, но не създавате мускули. Препоръчително е поне 3-4 пъти седмично да посещавате залата за тежести и поне един ден да правите кръгова тренировка с най-разнообразни упражнения. Ако много ви липсва кардиото, правете го веднъж на седмица и редувайте 20-минутни интервали от бързо и бавно тичане.

 

5. Кажете чао на "пиячката"

 

3e4e7685-96f3-b02c-a4d6-c31f6fdbb349

 

Обичате купоните? Ако наистина искате да отслабнете и да се стегнете, не трябва да пренебрегвате ефекта на алкохола върху тялото ви. Той прави така, че мазнините се съхраняват, вместо да се изгарят. Тялото ви ще спре да усвоява ценните вещества от храната, докато черният ви дроб не се справи с алкохола. Освен това той ви дехидратира и намалява нивото на енергия. Намалява и нивото на тестостерон, който е важен за създаването на мускули. Затова следващия път, когато планирате напиване, помислете внимателно. Очаквайте скоро и специална статия от нас, в която ще ви разкажем за най-големите проблеми, които алкохолът създава в тялото.

 

Ако проблем ви е не толкова начинът на трениране, а отделянето на време, съветваме ви да прочетете:
Време е за тренировка! - не позволявайте незначителни причини да прекършат ентусиазма ви


Ако пък ви е скучно да прекарвате време в залата, тогава може да опитате един изключително обикновен, но и ефективен начин за отслабване:
И за финал - още интересни и полезни неща може да намерите в подредената ни фейсбук страница - ето тук :)

Източник: Men's Health
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване