България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

12 шокиращи причини да не отслабвате (I част)

Прочитания: 228
18.03.2013 17:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Бързаме да уточним, че тези причини са валидни за хора, които все пак полагат усилия да отслабнат. Ако по цял ден седите на едно място и  се тъпчете с чипс, няма смисъл да си правите труда да четете. А сега, направо преминаваме към 12-те изненадващи причини да не отслабвате:

 

 

1. Поемате твърде много въглехидрати

 

Това би трябвало да е очевидно за повечето хора. За да изгорите въглехидратите се изисква огромно количество енергия, а повечето хора просто не правят достатъчно упражнения. Ако имате доста килограми за сваляне, зарежете ги.

 

 

2. Ядете въглехидрати в грешното време

 

Ако имате над 15% телесна мазнина, трябва да ограничите въглехидратите. Препоръчително да изяждате до два плода на ден, зеленчуци и да поемате въглехидрати под формата на картофи или ориз. И особено важно е, да ги поемате след тренировка - за препоръчване на вечеря.

 

 

3. Поемате много мазнини

 

Някои хора отрязват въглехидратите и считат с това работата а приключена. В края на деня обаче броят на калориите, които сте поели има значение. Около 20% от калориите ви трябва да идват от здравословни мазнини като яйчни жълтъци, сьомга, екологично говеждо месо и кокосово мляко. 

 

 

4. Не поемате достатъчно протеини

 

Обикновено жените допускат тази грешка. Ако си мислите, че с едно яйце, риба и салати може да си ги набавите, жестоко се лъжете. Някои диети наистина изпадат в крайност по отношение на протеините, а не трябва да се лишавате от тях.

 

 

5. Пиете много протеинови шейкове

 

Ако искате да отслабнете, по-добре е да сдъвчете калориите си. Самото дъвкане води до горене на повече калории отколкото пиенето. Има атлети, които изобщо спират да пият шейкове преди състезание. Един след тренировка е добре, но три на ден е твърде много.

 

 

6. Ядете твърде много ядки

 

Кой не ги обича? Проблемът с тях е, че съдържат тонове калории. Ядките са за тези, които искат да натрупат маса. Вие се отдайте на зелените зеленчуци. Ако толкова не можете да се лишите от ядки, полагат ви се до десет бадема на ден. 

 

 

Очаквайте следващите шест причини в сряда, в 16:00 часа. Дотогава може да прочетете нещо друго полезно при нас или да ни харесате във Фейсбук. Ние на свой ред ще ви напомним за втората част.

Източник: http://jasonferruggia.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване