България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да засилим метаболизма си с две упражнения

Прочитания: 229
11.02.2013 14:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Тайната в бързото горене на мазнините не е дългото време във фитнеса, а натоварването на повече групи мускули, споделя Алвин Косгроув, собственик на "Results Fitness" в Санта Кларита, Калифорния. Според него, колкото повече мускули тренирате и колкото по-ефективно го правите, толкова повече калории ще изгорите.



С други думи - ще имате повече сила и по-тънка талия. И всичко това с две специални упражнения. И двете обаче напрягат цялото ви тяло. Опитайте да правите повторения в рамките на петнадесет минути. После сменяте упражнението:



1. Обратен напът на скрипец с гребане на един крак (тук благодарности на Fitwell, за точното определение)

 

19f159d3-404b-4368-468d-9194ede07f2b

 

Заставате с лице към скрипеца и хващате ръкохватката с дясната ръка. Трябва кабелът да е изпънат, заедно с ръката ви. Сега стъпете назад с десния си крак и клекнете, докато лявото ви коляно не е сгънато на 90 градуса. Това е стартовата позиция. Дръпнете ръкохватката на скрипеца, докато в същото време вдигате дясното си коляно до нивото на кръста. Левият ви крак е опорен. Върнете се в стартова позиция. Правите шест повторения на един крак и после сменяте на другия.



2. Лицева опора на швейцарска топка и прибиране на краката към корема

 

b5190bdd-500f-4be2-2ac4-f374e34256e8

 

Заемете поза за лицева опора, но глезените ви да са върху фитнес топка. Ръцете изпънати добре, на ширината на рамената. С изправено тяло, започвате да отпускате гърдите си, докато почти не докоснат пода. Направете пауза и се върнете в стартова позиция, колкото можете по-бързо. После започнете да сгъвате краката си към корема, като топката трябва да ви помогне да ги придвижвате без да докосват земята. Върнете се в стартова позиция.



Изглеждат трудни, но и доста обещаващи откъм ефект. Ние признаваме, че не сме ги пробвали лично. Но определено ни вдъхват доверие. Ако някои от вас ги е опитвал, нека сподели опита си тук или във Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване