България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Защо кафето е добро за вас?

Прочитания: 182
11.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: jenite.bg

Почти всички обичат кафе. Изглежда, че повечето хора са добре информирани за негативните страни на кафето, но едва ли са запознати с всички плюсове

На първо място, ако стрададе от някое от следните състояния, кафето определено трябва да избягвате кафето: високо кръвно налягане, остеопороза, намаляване на сперматозоидите, безпокойство и безсъние. Също така, бременни жени също трябва да ограничат дозата на кофеин 

1357990

А сега да обърнем внимание на положителните страни на кафето. Учени са открили, че намалява риска от развитие на болестта на Алцхаймер и стимулира метаболизма. 

Ако искате да увеличите вашата енергия, да подобрите паметта си, да работите по-дълго или да увеличите бдителността си то консумацията на кафе е препоръчителна. Проучване наскоро проведено в Испания откри, че спортисти, приемали до 300 гр. на ден (3 чаши), изгарят много повече калории по време на тренировка. Освен това кафето се справя с мускулните натоварвания, бори се с бактерията, прдизвикваща кариеси и намалява опасността за развитие на цироза на черния дроб. 

 

Затова смело посягайте към чашата с кафе, стига да не прекалявате. Кафето си има добри страни, но нищо прекалено не е хубаво. За препоръчване е да избягвате изкуствената сметана или бялата захар като добавка към благоуханната напитка. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване