България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

4 интересни факта за кофеина

Прочитания: 171
01.09.2014 17:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: foter.com

Сигурно сте срещали различни твърдения за кофеина, за които се чудите дали са вярни или не. Или пък сте чували странни факти за любимото на много хора сутрешно кафе. Ето 5 любопитни факта за кофеина, които може би не сте чували.

Кофеинът е пристрастяващ. Това е лъжа. Кофеинът ни стимулира, но не може да ни накара да се пристрастим към него. Това което ни кара да си купим всеки ден кофеинова напитка не е пристрастеност, а по-скоро навик. Да  се отървете от какъвто и да е навик ще ви е трудно, може да доведе до разсейване и дори главоболие. Ако си мислите, че не е така, пробвайте да премахнете навика да пиете чаша вода след като се събудите.

Кафето е диуретик. То ви кара да уринирате по-често, но дехидратиращия ефект от това е много малък. По-силен е ефектът на пречистване на тялото от токсините, които задържате. Но кафето не може да замести водата, за това не пропускайте да пиете по 2-3 литра вода на ден.

Кофеинът не вреди на сърцето ви. Противно на много твърдения, че кафето е вредно за сърцето, редица проучвания показват, че това не е вярно. Не е доказано, че кофеина увеличава кръвното налягане. Забързания живот в комбинация с кофеина, който пием за да ни дава енергия го прави. За това не е нужно да спрете кафето, а да намалите бързината на ежедневието си.

Кофеинът не вреди на децата. Твърдението, че кафето пречи на развитието на децата и за това те не трябва да го пият отново не е вярно. Не можем да кажем, че кафето помага на децата, но в никакъв случай не им вреди.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Wmnlife
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Be Shape Studio  5 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване