България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Чудотворен десерт с канела

Прочитания: 204
23.07.2013 17:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: S. Diddy / Foter / CC BY

Обичаме бързите, лесни и евтини решения да заситим глада. Когато те са вкусни и здравословни, ни стават още по-любими. Предлагаме ви лесен следобеден плодов десерт с канела за онези моменти, в които ви се струва, че ако не хапнете нещо сладко, ще изпаднете в безсъзнание.

 

 

Канелата е ароматна подправка с магическо действие. Богата е на желязо, фибри, магнезий и калций. Подобрява метаболизма, регулира кръвната захар, намалява нивата на "лошия" холестерол и предпазва от редица заболявания: образуване на ракови клетки, мозъчни тумори, Алцхаймер, Паркинсон и множествена склероза.

 

 

Ето нашата идея как да включите канелата в менюто си.

 

 

Продукти за една купичка:988560

 

2 ябълки

 

1морков

 

Канела на прах

 

Мед

 

 

 

 

 

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете ябълките и морковите. Настържете ги. Прибавете една чаена лъжичка канела и една супена лъжица мед. Разбъркайте добре и сте готови. Казахме ви, че рецептата е лесна и не отнема много време.

 

 

 

Импровизации


Тази рецепта позволява да развихрите въображението си. Може да добавите малко десертна сметана за разкош или пък шоколадови стърготини. За да направите купичката вкусно здраве още по-полезна, добавете и ситно нарязани орехи.

 

 

Настъргани ябълки и моркови може да прибавяте и към киселото мляко с овесени ядки. Така закуската ви ще е още по-апетитна и засищаща. Лъжичка мед и канела пък ще я превърнат в истински еликсир.

 

 

За още вкусотии елате на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Flowin Bulgaria |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване