България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Потискайте апетита чрез спорт

Прочитания: 127
17.07.2013 15:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Австралийски изследователи са на път да установят зависимост между интензивността на спортната активност и контролирането на чувството за глад. Проведеното проучване не е достатъчно мащабно, за да разгласяваме новината навред, но все пак дава основания за по-сериозни изследвания по този въпрос. Ето и резултатите:

 


На ротативен принцип 17 мъже били разпределяни в четири основни групи. Едната  изобщо не тренирала, а останалите три били подлагани на 30-минутни фитнес режими, различаващи се помежду си по степен на трудност. Тези, които тренирали най-интензивно изяждали след тренировка средно по 170 калории по-малко от тези, при които физическата активност била сведена до нулата. Още по-изненадващо е, че спортуващите приемали по-малко калории и в следващите 24 часа.

 


Учените предполагат, че резултатите се дължат на понижените нива на грелин след тренировка - хормона, стимулиращ апетита. Други фактори, допринасящи за потискане на глада, са и повишените нива на лактат и глюкоза в кръвта, чиято ниска концентрация обостря апетита.

 


Все още няма сведения за това, дали показателите биха се задържали за по-дълъг период от време и дали биха били валидни при нежния пол. Все пак няма да ви навреди да пробвате високо интензивна тренировка този път, нали? Пробвайте и после ни кажете какви са били резултатите на фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване