България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Не яжте това!

Прочитания: 139
22.03.2013 11:03 по статията работи: Александра Цанкова

Никога не е късно да започнете да контролирате хранителните си навици. Макар от напрегнатото ежедневие да не ви остава много време за размисъл какво да похапвате, не яжте каквото и да е. Често спирате да мислите изобщо за вечерята и предпочитате да идете в ресторант. Но и това решение крие своите рискове. Предупреждаваме ви за три храни, които да избягвате при посещението си в ресторант.


Пържено

Евтино, бързо за приготвяне и в повечето случаи вкусно. А във всички случаи - вредно. Практика в повечето ресторанти е приготвянето на полуфабрикати - още един неприятен факт. Макар да успяват бързо да заситят глада ви, тези храни също толкова успешно вредят на здравето ви. Пърженото запушва артериите, покачва нивото на холестерол, а оттук се затруднява дейността на сърцето. Всичко това може да доведе до инсулт, инфаркт, болестта на Алцхаймер.



Рафинирано нишесте

Повечето хлебни и макаронени изделия в ресторантите се приготвят именно от такъв материал. Процесът на рафиниране отстранява голяма част от полезните съставки на храните, което неминуемо се отразява на качеството им. Съветът ни е да ги избягвате.



Захар и сода

Всички сме чували за вредното въздействие на споменатите продукти, но каква е реалната картина всъщност? Проучвания сочат, че 48% от включващите сода в диетите си биват сполетявани от инфаркт. Знайте, че ресторантите обичат да използват доста захар и сода, главно в десертите си. Имайте едно на ум и когато приготвяте храната си вкъщи.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване