България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мий си зъбите, за да ти става

Прочитания: 235
30.03.2013 15:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: thinkstockphotos.com

Поглеждате в огледалото и онази перлена усмивка от детството вече я няма. Вместо това там се жълтеят едни зъбченца, а дъхчето ви може да се мери с драконова целувка. Изобщо, грозна картинка. За капак и малкият другар в гащите нещо го дава безволно в последно време и само ви вкарва в нелепи ситуации.

 

А да ви е минавало през ума, че зъбите и добрият другар може да са свързани?

 

Според "Нюхаус", хроничното възпаление, което се получава при перидонтални заболявания, може да възпрепятства кръвообращението и да доведе дори до пълна импотентност. 

 

Ново изследване на Списанието по сексуална медицина в Щатите, открило че при мъжете около 30 години, които са имали перидонтални заболявания, шансът да имат еректилна дисфункция е три пъти по-голям, отколкото при здравите мъже.

 

Как да се предпазите?

 

Мийте си зъбите по два пъти на ден, използвайте и антибактериална вода за уста. Ходете на профилактични прегледи поне два пъти годишно. 

 

Мийте си зъбите не само, за да имате по-добри изживявания в леглото, но и за да се предпазите от сърдечносъдови заболявания и рак, които също имат връзка с устната ви хигиена.

 

Ако вие сте сред хората, които си мият зъбите редовно, може да се включите в нашата виртуална общност, в която си споделяме всякакви полезни съвети и мнения - ето тук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване