България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Лесни начини да намалите килограмите

Прочитания: 147
18.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Какво ще кажете ако можехте с няколко лесни стъпки да намалите с 500 калории дневният прием на такива? Не е нужно да ядете по-малко или да седите гладни. Всичко, от което се нуждаете е тази статия и малко воля. 

 

 

1. Хранете се с другата ръка


Това действие има изключително полезни влияние върху вашето тяло и вашия ум. По този начин ще започнете да развивате и другото си полукълбо. Както знаете ръцете са свързани на кръст с полукълбата на мозъка. Ако  използвате само дясната си ръка, вие развивате лявото си полукълбо,. ТО отговаря за логиката. Ако включите и лявата ръка в ежедневните си занимания,  ще започнете да развивате и дясната половина на мозъка си - тя отговаря за креативността. Освен това ще се храните по-бавно. Така тялото ви ще има време да прецени кога сте приели достатъчно храна. Това е лесен начин да не преяждате и да се забавлявате. 

1390716

 

2. Приемайте повече сини сливи


Едно проучване, проведено от университета в Ливърпул, откри, че ако всеки ден приемате по 150 грама сини сливи в продължение на две седмици, вие ще намалите теглото си с 2 килограма. Проучването също така доказва, че нямa неприятни последствия за стомашно-чревнияt тракт. Така, че спокойно може да включите сините сливи в ежедневното си меню. 

 

 

3. Игнорирайте "нискомалсените" храни


Често хората се подлъгват и смятат, че могат да консумират колкото си желаят от тези храни. Истината е, че дори и нискомаслени, те все пак имат калории. Когато силно желаете един вид храна, а се стремите да го замените с друг, тялото ви не се засища. Мозъкът ви се опитва да си добави желаното и нужното. По-добре е да не се ограничавате прекалено много. Разбира се, това не означава, че ако ви се прияде шоколад трябва да го опустошите целия. В такива моменти засилвайте волята си, като ядете бавно и малки количества. 

 

1390735

 

4. Упражнявайте се сутрин


Според редица изследвания, тренировките сутрин изгарят най-много калории. За да поддържате тялото си във форма трябва да полагате грижи. Изследванията са открили, че най-подходящото време за това са ранните часове. Опитайте се да нагласите графика си така, че да ви остава поне половин свободен час рано сутрин. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: prevention.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване