България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Кофеина трансформира тренировката ви

Прочитания: 128
15.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: jenite.bg

Ако рано сутрин нямате желание да се упражнявате или просто ви липсва енергия,това е защото сте пропуснали кафето. Ето няколко причини, поради които трябва да се насочите към  чашата с кафе преди тренировка. 

 

1. Кофеина подобрява настроението ви

Кофеина не само ви събужда сутрин, но подобрява концентрацията и повишава доброто ви настроение. Това ви кара да се чувствате пълни с желание за тренировка. Допълнителната енергия, която получавате от кафето ви стимулира да се упражнявате

1386780

2. Кофеина стимулира тялото ви да тренира по-усърдно

Не само, че ще бъдете по-щастливи след като сте пили кафе, но и ще се чувствате по-енергични. Скорошно проучване доказа, че консумацията на кафе, преди тренировка подобрява издръжливостта на мускулите и тяхната сила. 

 

3. Кафето гони умората

По този начин ще имате сили за по-продължителна тренировка. Кофеина намаля нивото на болка. По този начин ще може да напрегнете тялото си до краен предел. С други думи, след чашата кафе ще се чувствате по-енергични и пълни с желание да плувате, бягате, скачате, вдигате тежести и т.н. 

1386781

4. Кофеина е гориво

Знаете колко е трудно да се тренира, ако не сте заредили тялото си гориво преди това. Ако не сте приели някаква храна, тялото започва да гори белтъчините от мускулите и тренировката е безсмислена. Добрата новина е, че кофеина също може да се използва като гориво за тренировка. Проучванията показват, че кофеина увеличава нивата на мазнини в кръвта. Именно тях използва тялото . 

 

5. Кафето помага за възстановяването след тренировка

Според последно проучване, кофеина спомага за възстановяване на мускулите след изтощителна тренировка. Проучването открило, че атлети, консумиращи кафе с храна богата на въглехидрати след тренировка, възстановяват с 66% по-бързо мускулите си. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.mensjournal.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване