България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да разберем дали наистина сме гладни

Прочитания: 503
14.08.2014 15:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Много често хората не хапват нищо по цял ден и по време на вечеря се натъпкват. Това е не само вредно за стомаха, но и за тялото ви. Ако приемете за отрицателно време голямо количество храна, стомахът ви ще се е напълнил много преди, мозъкът ви да го е разбрал. Така издувате коремната си кухина и това е една от причините да се образува коремче. Друга вреда при такова хранене е, че тялото приема, че вие нямате постоянен достъп до храна и започва да си прави запаси от хранителни вещества под формата на мазнини. То не осъзнава, че постоянно има храна навсякъде около вас, според него съществува само това, което вие вкарвате в организма си. 

 

Затова следвайте тези съвети по време на хранене:

 

1360370

1. Пауза преди ядене

Ключът е в съзнанието. Винаги правете пауза преди да започнете да се храните. Ако се оставите на животинските си инстинкти веднага ще се нахвърлите на храната и за секунди ще изпразните чинията си.

Затова, ако сте гладни, преди да започнете да се храните първо погледайте малко храната и осъзнайте, че тя няма къде да избяга. По време на тази пауза може и да осъзнаете дали наистина сте гладни или просто сте уморени, отегчени или жадни. Много хора правят тази грешка да приемат храната като заместител на емоции. Когато сте ядосани, гневни или разстроени се стремите да запълните дупката, зейнала във вас с храна. Често се случва и хората да бъркат жаждата с глад. За подробна информация, натиснете тук

 

 

2. Мислено сканирайте тялото си1360369

Има голяма разлика между нуждата от храна и желанието за консумиране. За това е много полезно да правите следното упражнение - сканирайте цялото тяло от главата до петите. Наблюдавайте емоциите си и вътрешното състояние на организма. Така може да разберете дали искате или трябва да ядете. Консуматорството е голям проблем в днешно време.

Хората не се хранят, само защото имат нужда да приемат нужни вещества, а го правят за чревоугодничество. Това е не само смъртен грях, но и пълна безотговорност към тялото. По този начин хората се оставят да бъдат командвани само от желания и в един момент осъзнават, че са изпуснали живота си от контрол. Затова преди да изядете каквото и да е, проверете дали наистина имате нужда от него.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: .today.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване