България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да обуздаем летните алергии

Прочитания: 226
20.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Всеки обича да бъде сред природата, да прекарва време в планината или просто да седи на открито. Но за жалост доста хора получават неприятни алергии. Изявяват се в честа умора, сънливост, забавени реакции, сълзене на очите, хрема и прочие. 

 

Основна роля за предразполагането към алергиите играе генетиката. Погрешно хората смятат, че няма как да се отърват или силно да намалят алергията си, освен ако не използват цяла торба с хапчета. Е тук вече идва щастливата новина за невярващите - може да "дресирате" имунната си система

Ето няколко предложения за имунно стимулиране, с цел побеждаване на алергиите:

1365340

1. Добавете пробиотик

Ще намерите пробиотици в храни като киселото мляко и култивираните зеленчуци. Ако страдате от алергии всеки сезон замислете се за дневна пробиотична добавка към вашата диета. 

 

2. Обградете се с цветни плодове и зеленчуци

Ако сте подложени на предизвикващи алергия вещества често, тялото постоянно трябва да гаси тези малки "пожари". Това изисква постоянен поток от антиоксиданти. Освен, че са богати на фибри плодовете и зеленчуците ще заздравят чревната ви микрофлора. 

 

3. Зелени сокове

Те стимулират имунната система, чрез витамините и минералите, съдържащи се в тях. Зелените сокове са много полезни за черния дроб и намаляват цялостното натоварване на организма. 

1365341

4. Чай от коприва

Проучванията показват, че копривата прогонва сезонните алергични симптоми. Освен това тя може да ограничи и сенната хрема, която достига пика си през август. 

 

5 . Добавка на естествен антихистамин

Синтетичните таблетки за алергии съдържат парабени и още куп други неща, които натоварват допълнително черният дроб. Вместо това по-добре е да приемате натурални медикаменти. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: q.equinox
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване