България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Добри мазнини, лоши мазнини, как да ги разграничим

Прочитания: 191
17.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Сигурно сте чували добрите мазнини, лошите мазнини, но сигурно сте се чудили какво всъщност представляват тези мазнини. Ето съветите на водещите кардиолози как да подберем мазнините и как да ги разпознаем.

Полиненаситени мазнини. Тези мазнини можете да намерите в ядките, семената, зеленчуците, зехтина и рибата. Тази категория мазнини съдържа омега-3 и омега-6 мазнините, които както знаете обичат сърцето ви или по-скоро сърцето ги обича. Тази мазнина ви помага да намалите холестерола си и за това се препоръчва от кардиолозите.

Наситени мазнини. Тези мазнини съдържат холестерол, който вреди на сърцето ви. Той е сред основните причинители на диабет. Месото и млечните продукти са основните храни, от които можете да си набавите тази мазнина. Съветите на водещите специалисти по кардиология съветват да намалите храните, които съдържат наситени мазнини.

Ненаситени мазнини. Това е най-полезната мазнина, която можете да приемете. Тя също е полезна за сърцето и подпомага вашите тренировки. Тази мазнина се съдържа в маслините и зехтина, авокадото и някои ядки и морски храни. Приемайте колкото се може повече от тази мазнина вместо наситените.

Мононенаситени мазнини. Тези мазнини намаляват нивото на холестерол, като по този начин подпомагат работата на вашето сърце. Тези мазнини се съдържат в хумуса, гуакамолето, различни ядки и зеленчуци. Кардиолозите съветват да приемаме повече от тази мазнина, защото тя е горивото за сърцето.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: news.health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване