България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да направим невъзможното - възможно

Прочитания: 182
27.01.2013 18:01 по статията работи: Александра Цанкова

Фондация "Live it, Love it" помага на хората с увреждания да усетят радостта от спорта

Говорейки за спорт, често забравяме един от важните проблеми, свързан с темата - спортът за инвалиди. Тъжната реалност у нас показва, че местата, предназначени за спортуване на хора с увреждания са изключително малко. На пръсти се броят и видовете физическа дейност, които те могат да упражняват. Въпреки липсата на средства и условия за качествена подготовка, постиженията на българите в Параолимпийските игри през изминалата година показаха възможностите и несломимия дух на спортистите ни в неравностойно положение.

 

Търсейки информация по темата се запознахме с една вдъхновяваща и благородна кауза, която искрено  се надяваме някой ден да се осъществи и в България.

 

"Live it, Love it!" е канадска фондация, създадена от ентусиасти, спортисти и авантюристи, чиято дейност е посветена на подобряване качеството на живот на хората с увреждания. За целта организацията създава условия за спорт и адаптирани екстремни приключения на открито. "Live it, Love it!" подава ръка на хора, претърпели травми и заболявания, вследствие на които са получили трайни физически увреждания. Фондацията подкрепя мечтателите, които искат да усетят приключенската страна на живота, въпреки проблемите си.

 

Създателите на фондацията вярват, че животът на хората с увреждания може да бъде вълнуващо приключение, а каузата им помага те да сбъднат мечтите си. Чрез организирането на семинари и специални събития, хората с увреждания взимат участие в различни спортове, повечето от които екстремни - от полет с парашут, през скок с бънджи, до екстремен рафтинг.

 

Както самите създатели на "Live it, Love it!" казват: "Ние искаме да направим невъзможното - възможно". И успяват.

 

 

Възхищаваме се на хора, които влагат в работата си толкова ентусиазъм, сърце и преди всичко - човечност. Без съмнение създателите на "Live it, Love it!" са точно такива. Дали някой ден и у нас ще можем да помогнем на хората с увреждания да изживеят и обикнат спорта, можем само да се надяваме.

 

 

Не забравяйте да наминете и през Фейсбук страницата ни: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване