България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 упражнения за мързеливци

Прочитания: 330
24.04.2014 10:04 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Може би сте от хората, които не си падат по тренировките и активния начин на живот? Няма страшно! Имаме предложение и за лека физзарядка и за вас.

 

Разполагаме с 6 упражнения, които са предназначени специално за хора, предпочитащи по спокойния начин на живот, изключващ излишно потене и преуморяване. Мързеливци, следващите GIF-чета са специално за вас, приемете ги с усмивка. :)

 

Упражнение 1 - Стани от леглото

 

От легнала позиция започнете да се изправяте, докато торса ви не образува прав ъгъл с краката ви. Бавно завъртете тялото си в посока на по-близката страна, от която можете да се измъкнете от леглото. Уверете се, че сте стъпили здраво на земята и започнете предпазливо да се изправяте. Когато се почувствате готови направете първата крачка за деня си. Повторете многократно.

 

 

 

 

Упражнение 2 - Кръгови движения с пръст


За успешното му изпълнение се нуждаете от компютър или поне компютърна мишка. Упражнението е предназначено за показалеца на дясната ви ръка, но не ви пречи да експериментирате и с останалите девет. Вижте прецизното му изпълнение в следващото GIF-че, а след това повторете, докато не почувствате невъобразима скука.

 

 

 

 

Упражнение 3 - Вдигане на котка

 

Лесно, бързо и често болезнено упражнение. Особено, когато решите да нарушите съня на домашния си любимец. Изпълнението ви е ясно - дебнете котка, вдигате я високо и поемате всичките ѝ нервни и агресивни изблици на омраза. Повторете, докато не получите обилна кръвозагуба.

 

 

 

 

Упражнение 4 - Клекове до хладилника

 

С дясната си ръка хванете здраво дръжката на хладилника. Дръпнете силно, но премерено. Без да я премествате клекнете, като напрягате възможно най-много бедрените си мускули. Задръжте в тази позиция, докато не изберете подходящи хапване от съдържанието на хладилника. При нужда - повторете.

 

 

 

 

Упражнение 5 - Клекове в тоалетната

 

Първо и най-важно условие - свалете си гащите. С изправен гръб седнете бавно на тоалетната чиния. Какво и как ще направите оттук нататък - оставяме на вашето въображение. Само ви препоръчваме да не държите ръцете си безучастни, а да се заредите с телефон, което ви гарантира още една ефективна тренировка за пръсти. Когато прецените, че сте готови - изправете се бавно, вдигнете гащите си пуснете водата. В случай, че природата се намеси отново - повторете.

 

 

 

 

Упражнение 6 - Активен сън

 

Върнете се в изходна позиция от началото на деня. За целта ви е нужно легло, в което да положите тялото си. Отпуснете мускулите, нормализирайте пулса си, дишайте равномерно. Сънувайте как правите истински, натоварващи физически упражнения, а ние ще стискаме палци този сън да се сбъдне.

 

Лека нощ!

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване