България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 полезни храни, които отсъстват от менюто ви

Прочитания: 149
05.09.2014 16:09 по статията работи: sportuvai.bg

Ако искате да се храните здравословно, с прием на всички важни хранителни вещества, тези храни не трябва да отсъстват от вашата седмична диета. Те са важни за цялото тяло и съдържат множество полезни вещества, от които се нуждае организма ви.

Яйца. Повечето хора избягват яйцата заради високото съдържание на холестерол, но според повечето учени, този холестерол е полезен за сърцето. Още повече, в яйцата има големи количества на витамин Б-12, който участва в почти всички функции на тялото. Лекарите съветват да се храните с яйца, особено на закуска, защото ви дават енергия за предстоящия ден.

Млечни продукти. Подобно на яйцата, млечните продукти също са избягване, заради повишеното количество на мазнини. Но тези мазнини са полезни за сърцето и не водят до напълняване. Освен това млечните храни са богати на калций, който е полезен за здравината на костите.

Паста. Тя също е пренебрегвана, защото се качават килограми от нея. Но учените са на друго мнение, пастата в нормални количества не води до напълняване, само преяждането с паста може да доведе до няколко кила в повече. Тя е богата на фибри и въглехидрати, които са важни за вашия организъм.

Картофи. Сигурно не веднъж сте пропускали да си сготвите картофи, заради високото съдържание на въглехидрати в тях. Не се страхувайте толкова от тях. Един път в седмицата е хубаво да се храните с картофи. Те са богати не само на въглехидрати, но и на калий, калций, магнезий и почти всички Б витамини.

Ядки. Сигурно сте чували за полезните свойства на повечето ядки, но сигурно често ги пропускате, защото смятате, че не са толкова хранителни. Но това не е така, те са богати на много хранителни вещества и не ги пренебрегвайте.

Хляб. Може да си мислите, че от хляба напълнявате, но това е така само ако ядете много хляб. По 1 филийка на хранене, няма да имате проблеми с теглото. Той е богат на протеини, фибри и ще ви помогне да се заситите с по-малко храна.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.fitbie.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване