България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 грешки при пиенето на вода

Прочитания: 503
16.02.2017 12:02 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Приемането на достатъчно течности изглежда лесно, нали? Просто се пие повече вода. Това ще помогне разбира се, но проверете дали не правите грешки. Повечето хора грешат, без дори да го осъзнават. 

 

Прегледайте тези пет грешни стъпки, за да сте сигурни, че се хидратирате правилно. 

 

1330817

 

Грешка № 1: Пиене на вода по време на тренировка, но не и преди

Дори и да пиете по нещо редовно, докато сте във фитнеса, може да сте предразположени към главоболие, ако не сте хидратирани преди това. Трябва да се стремите да пиете най-малко 200 мл вода на всеки половин час, преди да започнете с тренировката, казва Лиса Дидио, основател на PFX Fitness. 

 

Грешка № 2: Настояване за осем чаши вода на ден

Време е да разбием този мит. Институтът по медицина всъщност препоръчва 11,4 чаши на ден. Въпреки че хидратацията на човек зависи от неговите нужди. Точната сума вода, зависи от размера и теглото ви. И понеже можете да получавате вода и от плодове и зеленчуци, не се налага да пиете толкова много, ако ядете богати на вода храни и закуски. Ябълката например може да ви осигури цяла чаша вода.

 

Грешка № 3: Избягване на напитки, като кафе и чай 

Това е широко разпространено убеждение, че кафето и чая са дехидратиращи, поради съдържанието им на кофеин. Това също се оказва мит, споделя Лиса Кашман - диетолог. "Докато кофеинът в кафето и чая е диуретик, който причинява загуба на течности, то течността, в чашата изравнява загубата." 

 

Грешка № 4: Хидратирате се твърде рядко

Ако се чувствате жадни, тогава вероятно ще трябва да пиете вода. Същото се отнася и за случаите, когато сте се упражнявали или навън е горещо. Но противно на общоприетото, това не са единствените моменти, когато трябва да приемате течности. Тялото ви се нуждае постоянно от вода, затова е хубаво да си изградите навик, да се хидратирате по всяко време. Ако не го правите, може да създадете усложнения, като камъни в бъбреците или инфекции на пикочните пътища. 

 

Грешка № 5: Бъркате нуждата от вода, с нуждата от храна

Преди да ядете, пийте вода, за да се уверите какво всъщност иска тялото ви. "Много хора бъркат необходимостта от H2O с нуждата от храна", казват специалистите. Те препоръчват първото нещо,което правите сутрин е да посегнете към шишето с вода, или да поставите чаша с вода на нощното си шкафче. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: womenshealthmag.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване