Тези храни навярно ги употребявате почти всеки ден, но бъдете внимателни, защото те съдържат свободни радикали, които са основния причинител на раковите заболявания.
Пуканки за микровълнова. Тези пуканки са бомба със закъснител. В опаковките има вещества, които стимулират разрушаването на клетките, а в допълнение микровълновото им облъчване ги прави изключително опасни за тялото ни.
ГМО. Генномодифицираните продукти са опасни, защото те не са натурални. В себе си имат съставки, които ги държат да са по-свежи и по-вкусни и да озряват по-бързо, но те са вредни за организма ни.
Консервирани домати. В повечето консервирани храни има БПА, кито нарушават работата на мозъка. Доматите имат високо съдържание на киселини, а в комбинация с БПА те стават изключително опасни за организма ни.
Колбаси. Дълъг е този списък - салами, кренвирши, бекон. Те съдържат много мазнини и консерванти, които са вредни за организма ни.
Консервирана сьомга. Сьомгата сама по себе си е много полезна, но когато се консервира, нейните полезни свойства се губят. В допавка е вредното влияние на консервата и на консервантите и стабилизаторите
Чипс. Те са богати на трансмазнини, както и консерванти и оцветители. Те са опасни за организма ни и могат да причинят различни ракови заболявания.
Олио. Олиото от слънчоглед е опасно, защото повишава нивото на холестерол в кръвта ни и води до редица болести, сред които сърдечните и рак.
Вижте още: 8-те храни, които трябва да избягвате.
Прочетете още: храните, които могат да ви убият.
Прочетете още: употребяваме двойно повече захар от необходимото ни.
Прочетете още: 5 храни, които не трябва да използвате.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg