Тези храни навярно ги употребявате почти всеки ден, но бъдете внимателни, защото те съдържат свободни радикали, които са основния причинител на раковите заболявания.
Газирани напитки. Повечето от тях се съхраняват в кенчета, които не са от най-полезните за организма ни. Всички бои, оцветители и ароматизатори, които има в тези напитки са противопоказни за нашия организъм.
Брашно. Но не това, което е смляно от пшеница, а това, което залива пазарите ни. То е с различни емулгатори, консерванти, оцветители.
Консервирани плодове и зеленчуци. Отново консервите са на прицел. Подбирайте свежи плодове и зеленчуци, на които им е сезона, а не консервираните или тези, които са пълни с нитрати.
Рафинирана захар. Иначе казано всички желирани бонбони, сладкиши, вафли, понички и други такива изкушения.
Заместителите на захар. Те не са по-полезни от нормалната захар. Тя се тиражира, че е полезна, но не е така. По добре е да се набавя захарта от плодовете.
Полуготови храни. В тях има много консерванти, оцветители, подобрители и всякакви химични съставки, които вредят на организма ни.
Солени храни. Всички храни, които са богати на сол, са опасни за тялото ни. Всички солети, сандвичи и снаксове са бомба със закъснител.
Прочетете още: 8-те храни, които не трябва да ядете.
Прочетете още: храните, които могат да ви убият.
Прочетете още: употребяваме двойно повече захар от необходимото ни.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg