България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Употребяваме двойно повече захар от необходимото ни

Прочитания: 235
02.07.2014 15:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Според изследване на Комитета за проучване на храните, хората трябва да намалят на половина своя прием на захар, като той трябва да е около 5% от целия прием на хранителни вещества за деня. Хората трябва да намалят и напитките, които съдържат захар, защото, например в 1 чаша сода има захар, колкото е препоръчителният дневен прием. Според ръководителя на проучването д-р Ан Прентис намалянето на приема на захар и увеличаването на приема на фибрите могат да намалят на половина опасността от сърдечно-съдови болести, диабет и рак.


Според учените от тази асоциация, нормалният прием на захар за една жена е 5-6 суперни лъжици, а за мъж - 7-8. Учените съветват да следим нивото на захар в различните храни, които приемаме, и да се стремим да заместим богатите на захар храни с други. Например вместо да пиете газирана напитка си налейте 1 чаша нискомаслено мляко или вместо шоколад вземете 1 ябълка.


Намаляването на приема на захар е много важен, особено при децата, защото според тази организация 1/3 от малчуганите в Западния свят страдат от наднормено тегло, защото прекаляват с мазните храни, сладките и газираните напитки.

Източник: TIME.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване