България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

12 всекидневни навика, които ви карат да остарявате (II част)

Прочитания: 222
16.08.2014 12:08 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: networkworld.bg

Никой от нас не иска да остарява, да побелее или опада косата, да почне да ни боли всичко и да нямаме енергия за нищо. Това може да се забави с няколко годинки, ако намалите тези всекидневни навици, които предизвикват стареене.

Отоплявате дома си често. През зимата е нормално да се отоплявате в най-големите жеги. Но някои пускат климатика на топло и при не толкова студено време. Честото пускане на климатика на топло изсушава въздуха, което прави и кожата ви суха и напукана и по-безцветна, което ви кара да изглеждате по-стари.

Обичате телевизионните маратони. Когато имате няколко часа свободно време или през почивните дни често заставате пред телевизорите и гледате цял ден филми и предавания. Това ви вреди, защото гледането на телевизия и намаляването на движението ви състарява. Изследване на университета Харвард, проведено сред 11 хиляди души сочи, че всеки час, прекаран пред телевизора, намалява живота ви с 20 минути.

Спите по стомах. Когато спите по стомах и лице, забързвате появата на бръчки по лицето си.

Прекарвате голяма част от деня си седнали. Често се случва работата ви да изисква да сте седнали. Също така като се върнете от работа сядате на масата за хранене, а после на дивана да гледате телевизия. Когато отивате и се прибирате от работа също сте седнали - в автомобила или градския транспорт. Това означава, че прекарвате почти целия си ден седнали и по този начин мускулите ви атрофират и започват да ви болят. Така вие имате и по-малко енергия и увеличавате мазнините.

Често се гримирате. Гримовете забързват изключително много състаряването. Повечето жени ги използват, за да прикрият бръчките, а истината е, че тези кремове ги забързват.

Нездравословно хранене. Последно, но не по значимост, е нездравословното хранене. Когато ядете на крак полуготови храни, вие не приемате нужните хранителни вещества. По този начин вие се състарявате по-бързо.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Naturalon
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване