България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храните, които могат да ви убият

Прочитания: 176
06.07.2014 18:07 по статията работи: sportuvai.bg

Всички сте свикнали да четете за храните, които могат да ви убият. Това са различните мазни храни, понички, храните, пълни с консерванти и др вредни неща. Тука ще ви представя храни, които са опасни за здравето по друг начин, а именно ако те не са приготвят по правилен начин.

1. Корени от маниока в Карибите. Този корен е изключително вкусен. Той е част от традиционната кухня на Карибите, най-често се поднася в чеснов сос. Никога не яжте тези корени сурови, защото можете да се натровите с цианид. Термалната обработка е важна.

2. Рибата фугу. Те изглеждат по невероятен начин докато плуват, но тази риба добре ще се постарае да ви умъртви, ако не я приготвите правилно. Организма на рибата е пълен с отровата тетродоксин и трябва много внимателно да се изтегли тази отрова, за да не може да е в контакт с месото, което е изключително вкусно. В Япония готвачите са тренирани да приготвят безопасно тази риба, но бъдете внимателни, ако ви я предлагат на други места.

3. Отровни гъби. 32 вида гъби са считани за отровни и опасни за живота, а още 52 вида гъби са опасни за организма, защото водят до натравяне и трябва да се постъпи в болница за промивка. Определено трябва много добре да познаваме гъбите, ако искаме сами да си ги берем и да си ги готвим.

4. Кървавите миди. Това вкусно, китайско ястие е опасно, защото ако мидите не се приготвят правилно, те могат да доведат до хепатит А или Е. Дори има забрана в някои области на Китай да се сервира такава храна.

5. Плодовете от бъз. Тези плодове имат лечебни свойства и са изключително полезни, но само когато са сготвени. Ако се употребяват сурови са опасни за живота. Най-голяма опасност идва от това, че те много си приличат с боровинките и са разпространени на подобни места и често могат да се объркат.

6. Фъстъци. Те са вкусни и полезни, а тяхната употреба е широка. Но има хора, които са алергични към тази ядка и може да се стигне до фатален случай.

Прочетете още за 8-те храни, които не трябва да ядете.

Прочетете още за 5-те храни, които сте си мислели, че са полезни, но не са.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване