България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

8 функции на краставиците, за които не сте подозирали

Прочитания: 250
06.07.2014 17:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: inm.com

Ако сте си мислили, че краставицата се използва само в шопската салата и киселите краставички, които са идеалните мезета за ракийката, се лъжете. Според скорошни проучвания краставиците имат много полезни вещества, което ги прави една от най-добрите храни, които можете да употребявате. Естествено не става въпрос за краставиците, пълни с нитрати.

1. Ползите за здравето. 1 краставица съдържа повечето от витамините, от които се нуждаете всеки ден. Този зеленчук съдържа витамин Б1, витамин Б2, витамин Б3, витамин Б5, витамин Б6, фолиева киселина, витамин Ц, калций, желязо, магнезий, фосфор, калий и цинк.

2. Краставиците дават енергия. Ако се чувствате изморени през деня изяжте 1 краставица. Те са добър източник на витамин Б и въглехидрати, които ви вдигат и ви зареждат за остатъка от деня. Краставиците също са богати на вода и помагат на организма ви в борбата с дехидратацията през лятото.

3. Краставицата премахва парата. След дълъг, горещ душ сигурно ви е неприятно, че огледалата в банята са покрити с пара и нищо не се вижда. Минете го с 1 резен краставица и парата веднага се маха.

4. Краставиците намаляват глада. Ако сте гладни, но не искате да ядете големи порции и искате да подтиснете глада си, краставиците са идеални. Те са използвани от векове да намаляват усещането за глад, особено от търговците, които цял ден е трябвало да седят на обекта си.

5. Краставиците почистват. Те не случайно се използват в различни процедури за почистване на кожата. Техните съставки премахват петната от кожата и я правят да изглежда по-млада.

6. Лек срещу махмурлука. Ако искате да нямате махмурлук или не искате да ви боли глава. Изяжте няколко резена краставица преди лягане и на сутринта няма да имате проблеми.

7. Освежава дъха ви. Ако нямате наблизо дъвка или ментови бонбони, изяжте няколко резена краставица и дъхът ви ще се освежи.

8. Намалява стреса. Ако нямате време да ходите на спа или на почивка, нарежете няколко краставици и ги сложете във вряща вода. Тогава различните съставки в краставиците ще взаимодействат с водата и парата, която се отделя, е успокояваща. Това успешно се използва от студентите в Америка по време на техните сесии.

Прочетете за храните, които сте си мислели, че са здравословни, но не са.

Прочетете за храните, които не трябва да употребявате.

Прочетете за 10-те храни, които се борят с наднорменото тегло.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване