България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 мита за плоския стомах

Прочитания: 486
07.07.2014 15:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Всички ние искаме да имаме секси плосък корем, особено когато навън е лято. А готови ли сме да работим за това? Проблемът е, че много хора пропиляват усилията си в неправилна посока, защото имат погрешна информация за получаването на плосък корем. 

 

Ето и 5 мита, на които не трябва да вярвате:

 

Екстра коремни преси за плосък корем 

1326445

Повечето коремни преси не водят до стегнати мускули. Истината е, че всеки има коремни мускули. Те просто стоят скрити под дебел слой мазнини върху стомаха. Ако искате по-тонизиран външен вид, трябва да се съсредоточите върху изгарянето на мазния слой, който покрива корема. Ключът е да не се вманиачаваме в коремните преси, а да се съсредоточим в изгарянето на мазнини. 

 

Гладуване, за получаване на плосък корем 

1326449

Понякога може да мислите, че гладуването е единствения начин да отслабнете и да получите така желания плосък корем. Гладът сам по себе си е неефективен и опасен за вас. Може да си мислите, че сериозното намаляване на калории ще доведе до по-бързи резултати. Важно е да се разбере, че човешкото тяло е свързано. В резултат на гладуването може да нарушите метаболизма на тялото си. Това само ще забави желаните резултати. Важно е не да гладувате, а да ядете здравословни храни в кратки интеравали от време. Яденето на по-малко количество храна може да намали теглото, но гладуването няма. 

 

Хапчета за отслабване и добавки 

1326447

Е хапчетата за отслабване и добавките могат да бъдат доста примамливи. Има много хапчета и хранителни добавки, които претендират, че ще ви осигурят желания плосък корем. Въпреки това не трябва да им вярвате безусловно, тъй като няма "магически хапчета" на пазара. В действителност, хапчетата за отслабване и хранителните добавки са по-склонни да бръкнат в джоба ви, отколкото да покажат добри резултати по корема ви. Вмсто да пиете хапче, ще бъде по-добре да изгорите малко калории с интензивни упражнения. 

 

Пакетирани диетични продукти 

1326444

Има много пакетирани храни, които се считат за решение за загубата на тегло. Обикновено такива пакетирани продукти са опаковани с рафинирана захар. Има също така и изкуствени съставки, от които вашето тяло няма нужда. Някои от съставките не водят до загуба на тегло, в действителност, те имат високо съдържание на калории. Трябва да се опитате да избегнете пакетираните храни и да се придържате към някоя питателна храна. Пълнозърнестите храни могат да бъдат добър избор. 

 

Избягвайте въглехидратите за стегнати мускули

1326443

Много понятия и погрешни схващания ви карат да си мислите, че въглехидратите са вредни за вашето здраве. Можете да ядете въглехидрати, докато отслабвате. Както бе споменато по-рано е важно да се избегнат пакетираните храни и да ги заместите с овесени ядки, пълнозърнести храни и кафяв ориз. С други думи, трябва да се придържате към здравослоните въглехидрати, а не към всички. 

Източник: fitnea.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване