България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 причини да започнете да ядете яйца

Прочитания: 208
07.07.2014 11:07 по статията работи: sportuvai.bg

Употребата на повече яйца в дневното ни меню се оказва полезен ход и това ще ни зареди с енергия и ще ни помогне при тренировките.

1. Яйцата не увеличават холестерол. Дълго време се смяташе, че яйцата повишават нивото на холестерол в тялото, което води до сърдечни болести, най-разпространената от които - сърдечен удар. Според нови изследвания няма връзка между яйцата и сърдечните болести причинени от холестерола, което трябва да е добра новина за почитателите на яйцата.

2. Зарежда организма ви с витамини. Яйцата са богати на витамини, сред които са Б2 (помага на организма ви да превърне храната в енергия), Б12 (подпомага произвеждането на червени кръвни телца), А (който подобрява зрението ви), Е (този витамин се бори със свободните радикали, които са основните причинители на поврежданията на клетките и на раковите заболявания.

3. Захранва организма ви с минерали. Яйцата съдържат в себе си фосфор, желязо и цинк.

4. Яйцата могат да намалят риска от рак. Те са богати на веществото холин. Според проучвания употребата на холин намалява с 25% риска от ракови заболявания.

5. Яйцата подпомагат зрението. Те са богати на зеаксантин и лутеин, тези антиоксиданти се борят с мускулната дегенерация, което ще ви помогне да запазите доброто си зрени по-дълго.

6. Помагат за коремна преса. Протеинът в яйцата е лесен за абсорбиране от организма, което прави яйцата идеалната храна за правене на преса.

 

Прочетете за тайните на кокосовото олио ТУК.

Прочетете за полезните свойства на картофите ТУК.

Прочетете за свойствата на лимоновия сок ТУК.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване