България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ядете ли защото ви е скучно? Ето как да спрете този навик

Прочитания: 160
01.10.2014 10:10 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Tова винаги започва неволно. Посягате към някои пакет бисквити или чипс не защото изпитвате глад, а понеже ви е скучно и буквално се чудите какво да правите. След време това се превръща във ваше нормално занимание по време на обедните часове. Храненето от скука е една от основните причини за наднорменото тегло. Ето няколко съвета, с чиято помощ да стопирате този вреден навик. 

 

 

1. Обадете се на приятел


Това е изключително важен жокер. Няма кой друг да ви разбере по-добре от някой близък човек. Не само, че приятеля няма да ви обвинява, но и ще ви подкрепи в трудния момент. дори и един 5 минутен разговор веднага ще насочи мислите и вниманието ви друга посока. 

 

 

2. Намерете си хоби


Логично е, че ако намерите нещо интересно, което да вършите, когато ви е скучно, няма да запълвате времето и стомаха си с ненужна храна. Потърсете нещо, което ви кара да се вглъбявате. Не е нужно да се стремите да поддържате едно и също хоби. Сменяйте ги. Важното е интересът и мотивацията ви да са постоянни.

 

 

3. Логически игри


Вземете вестника и решете кръстословицата или судокото. По този начин ще държите мозъка си зает с други функции и така ще ограничите мисълта за глад. Ако имате сматртфон, може да изпробвате няколко различни приложения за логически игри. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване