България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Четири причини да си купите колело още утре

Прочитания: 230
17.01.2013 12:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Ако прекарвате повече време на четири гуми, когато пътувате в града, хубаво е да го премислите отново. Оказва се, че колоезденето е доста по-безопасно от шофирането, според University College London.

 

Разбира се, статистиката е за Острова, а не за България, но дори и така, разликата е толкова фрапантна, че трудно би могло у нас да е обратното. В крайна сметка проучването сред хора на възраст между 17 и 20 , показва че колоездачите стигат до болница три пъти по-рядко.

 

Учените отдават тази разлика на факта, че да се научиш да караш колело е доста по-лесно и естествено за човек от шофирането на автомобил. 

 

Но ако този аргумент не е достатъчен, ето още четири факта, които ще ви накарат да преосмислите ходенето на работа с кола. Дори и в това студено време.

 

1. Спазете си новогодишното обещание

 

Всички си обещаваме да полагаме грижи за здравето си. А какъв по-готин начин да поддържаш форма от този да пътуваш и да въртиш педалите. Според Международния велосипеден фонд, хората, които ходят на работа с колело отслабват с 6 кг на година.

 

И един особено сладък бонус. Изследване наскоро установи, че хората, които започват карат колело или да тичат, правят секс с 30 процента повече отпреди. 

 

2. Спасявате животи

 

Ако новогодишните обещания за здраве не ви блазнят, помислете за човешкия живот. В Масачузец са направили изследване, което показва, че ако накарт 30 млн. души да карат през половината от кратките си пътувания с кола (най-вече до работа), подобрението на качеството на въздуха и спестените разходи за здравеопазване ще възлязат на 7 млрд. долара годишно. И най-вече - спасените живот за година ще са 1 100. 

 

Когато се движите, вие сте трафика. И е добре да помислите как да го облекчите, като промените собствените си навици и спасите може би своя свобствен живот.

 

3. Спеставяте много пари

 

Ако здравето и животът не ви блазнят, тогава нека се обърнем към парите. Отново в Щатите, където бензинът е и доста по-евтин от тук, средно американците, които ходят на къси разстояния с кола до работа, харчат по 8 946 долара годишно. В тази цифра и влизат разходите по автомобила като застраховки и други документи и средно отделени средства за консумативи и ремонти. Представете си колко неща може да направите с тези пари.

 

4. Насладете се на свободата качествено

 

Ние ще ви кажем какво да направите със спестените пари - купете си ултра готино колело. Цените на наистина качествените планински, шосейни или хибридни велосипеди започват от 3 000 лева нагоре. Но такова колело ще ви донесе неописуема наслада. Ще ви служи вярно, няма да ви остави на пътя и ще ви покаже красоти, които нито една кола не може.

 

Ако обичате природата, цените своя собствен живот и този на другите, ако искате да спестите пари и най-вече - да се насладите на свободата, тогава още утре трябва да отидете в най-близкия веломагазин и да си купите колело.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване