България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

От Париж до Лондон на колело

Прочитания: 233
07.03.2013 15:03 по статията работи: Sportuvai.bg

Един страхотен маршрут, пълен с чудни гледки и забележителности

Източник: Thinkstock/Guliver

От Париж до Лондон с колело - истински размах при създаването на велоалеи. За този велопът ни разказват колегите от Peika.bg.

 

Повече от 300 км трасе за велосипедисти свързва двете европейски столици. Маршрутът, открит малко преди Олимпийските игри в Лондон през 2012 г., се радва на все повече колоездачи. Особено подходящ е с идването на пролетта.


Маршрут: Зеленият път (Greenway/ Avenue Verte) потегля от Париж по течението на реките Сена и Епт до вливането им в морето, а след преминаването на Ламанша продължава през зелените британски ливади към Лондон.


Трудност: Трасето е сравнително леко. Френската част е по-равнинна, докато британската ще ви поизпоти повече. Изградени са велоалеи встрани от автомобилните пътища, на места се движите по малко натоварени второстепенни пътища.


Пейзажи: Можете да тръгнете от Айфеловата кула и да излезете от Париж покрай канала Сен Дени. Пейзажът първоначално рисува пред вас кралски резиденции и божествени градини, а след предградието Нантер пред очите ви оживява природата от платната на импресионистите. За много от парижаните това е място за уикенд бягства. Следващите километри ви отвеждат край замъците и парковете на Нормандия. Френската част приключва в крайбрежния град Диеп, откъдето с ферибот се прехвърляте на Острова при Ню Хейвън. Тук ви очаква поредица от изкачвания и спускания, преминаване през исторически градчета и китни селца, докато се озовете в шумния и забързан Лондон


Продължителност: Зависи от физическата ви подготовка, но ако искате да се насладите истински на пейзажите по пътя, отделете си поне 5-6 дни за каране.

 

Ако тази статия ви е харесала, следете ни и във Фейсбук за още интересни материали.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване