България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храна за плажа

Прочитания: 196
02.07.2013 14:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Освен традиционните варени царевици, гевреци, семки и сладолед, на плажа можете да си хапвате и друго, малко по-здравословно меню. Не се чудете какво да бъде, ние ви се притичаме на помощ със следните предложения:

 

 

Закуска:


Праскови, диня, банани, пъпеш... ммм, тичаме да си спретнем една вкусна плодова салата. Съветът ни е да си забърквате по една такава преди плаж. Освежаващо, некалорично, приятно и много полезно. По желание можете да добавите овесени ядки, стафиди и мед. Тази закуска ще ви зареди и с добро настроение, което със сигурност отива на слънчевите летни дни.

 

Обяд:

 

Ако сте почитатели на целодневните слънчеви бани, добре е да се заредите и с храна за обяд. За да бъде здравословно похапването, не се нахвърляйте върху пържените картофки и кебапчетата, които ухаят от съседното капанче. Съветваме ви да се насочите към освежаваща и вкусна салата. За нея са ви нужни краставици, домати, киноа, зехтин, лимонов сок. Полезно + засищащо! Сърце не ни дава да ви лишим от бира в горещите летни следобеди. Ако се притеснявате каква да изберете, ето списък с най-некалоричните от тях.

 

 

Вечеря:

 

В случай, че сте решили да нощувате на плажа или обичате вечерното къпане, добре е да се подготвите с храна и за тъмните часове от денонощието. На море сте, редно е да се възползвате от даровете, кито предлага то. Риба, скариди, миди или каквото си наумите - хапвайте го. Избягвайте го в пържен или прекалено мазен вариант и всичко ще е наред.

 

 

Желаем ви добър апетит, много слънце и синьо море!

 

 

 

Ако огладнеете, елате да ви нагостим в нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване