България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Форо - танцът на Бразилия

Прочитания: 418
21.02.2013 16:02 по статията работи: Александра Цанкова

Традиционен танц на далечната и екзотична Бразилия

Ще ви разкажем за един изключително завладяващ и забавен танц. Става дума за "форо" (или "фохо") - традиционен бразилски танц, разпространен най-вече в северните й части. Освен капоейрата, далечна Бразилия е дала на света и този специфичен танц. Радостното е, че постепенно той започва да добива популярност и у нас.


Форо е създаден под влиянието на различните култури, формиращи цветния облик на Бразилия: испанската, португалската, както и тези на съседните й испаноговорящи държави в Южна Америка. Форо се танцува от двама партньори, мъж и жена. Има малки различия в стъпките според региона, в който се практикува. Макар че Форо не е особено разпространен в България, танцът е  добил изключително голяма популярност на стария континент.


Като движения, форо наподобява отчасти салса, бачата и кизомба, но въпреки това притежава свой собствен чар и уникална енергия. Ако сте почитатели на латино танците, със сигурност трябва да изтанцувате и едно форо. Още първия досег с този танц впечатлява и подобно на другите горещи танци, бързо грабва сърцата на танцуващите.


Форо може да се изпълнява, както на много бърза музика, така и на бавна такава. Това позволява на хора от всички възрасти да се докоснат до бразилските ритми и да усетят далечния й, екзотичен и завладяващ дух.

 

 

 

Още интересни статии на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване