България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Представяме ви първата група по капоейра в България - Luta Negra

Прочитания: 721  18
07.02.2013 15:02 по статията работи: Александра Цанкова

Ако си мислите, че за да тренирате капоейра трябва да се преселите в Бразилия, жестоко се лъжете

Визитка
 2 |
Още по темата

От центъра на София до непознатата и екзотична Бразилия ви делят само няколко пресечки. Представяме ви група "Лута Негра” - мястото, където всеки може да усети магията на капоейра и да стане част от голямото семейство на любителите на това бойно-танцово изкуство в България.

 

Може да ги намерите на ул. "Димитър Манов" 18 в София. Там се разкрива един различен свят, в който малки и големи се учат да търсят новото и уникалното, като развиват възможностите си за импровизация в различни ситуации. Капоейра учи на уважение към личността, а практикуването й помага за хармоничното взаимодействие както в групата, така и в обществото.

 

Имахме удоволствието да станем свидетели на една тренировка по капоейра, в която участие взеха хора от всякакви възрасти. Останахме впечатлени от видяното и се надяваме да успеем да ви предадем поне част от красотата на движенията, завладяващия ритъм на музиката и усещането за свобода и магичност, което достигна и до нас.  

 

Успяхме да си поговорим и с един от трениращите - Иван Петков, който ни разказа подробно за заниманията.

 

"Често хората се чудят капоейра танц ли е, бой ли е или игра. Капоейра е всичко това. Зависи къде играете, различните групи са с различен акцент. Но като цяло капоейра съдържа по малко от всичко."

 

"Капоейра развива цялостно тялото, както от гледна точка на мускулатура, така и на сухожилията. Човек става еластичен и пластичен. Започва да се движи по начини, за които не е подозирал, че са възможни", разказа още Иван, с когото заснехме отделно интервю, но него ще може да видите утре сутрин в сайта ни :)

 

Сега ви оставяме с видеоревюто на Luta Negra, което, вярваме, показва всичко най-важно от този спорт и от атмосферата в групата:

 

 

Ако това видео ви е харесало, следвайте ни в Youtube или във Facebook. И на двете места има какво да ви предложим :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване