България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Фитнес съвети от супер треньори: Сара Хейли

Прочитания: 335  2
03.02.2011 11:02 по статията работи: Красимира Динева

Вижте защо не трябва да пропускате тренировките с тежести

Случвало ли се е мъжете във фитнес залата да се шегуват с вас всеки път, когато ви видят да вдигате тежести?

По-добре не им обръщайте внимание. Те още не могат да приемат факта, че в почти всички сфери на живота имате равен шанс, независимо от осезаемото различие във физическите ви характеристики.

Тренировките с тежести всъщност трябва да се превърнат в интегрална част от програмата на всяка дама, особено ако се стремите към добри фитнес резултати. Нещо повече: не се тревожете, че ще натрупате прекалено много мускули или че ще загубите женствеността, на която горепосочените мачовци още имат привилегията да се радват.

"Мъжко" тяло постигат само жените, които имат подходящи гени за това (рядко явление!) или използват силни стимуланти и преследват сериозни спортни постижения. Гарантираме ви, че няма шанс да заприличате на мис Олимпия или да загубите половите си белези от няколко тренировки с тежести.

Вместо това ще бъдете здрави и готови да посрещате големите предизвикателства около себе си. Ето още някой, който може да ви помогне със своите ценни съвети:

Коя е тя?

Искрено убедена в нуждата от упражнения с тежести е Сара Хейли, официален фитнес инструктор на спортния бранд "Рийбок". Симпатичната блондинка живее в Ню Йорк, а любимото й хоби е всеки ден да се изправя пред различни физически предизвикателства. Това, което истински я радва, е възможността да допринася ежедневно за положителна промяна в живота на хората.

Простата й фитнес философия гласи: "Ако не опиташ, никога няма да разбереш".

"Когато жената залага главно на движения за издръжливост в своята сесия и тенденциозно пропуска упражненията с тежести, тя никога не получава шанса да се възползва от физическата си подготовка на 100 %", казва Сара.

Ето и основните ползи от "тежката" сесия:

"Тъй като със сигурност ще се изморите в подобна тренировка, по-бързо ще достигнете максимума на възможностите си", убедена е Хейли.

"В същото време по-леките тежести, които ползват повечето жени, обикновено изискват повече повторения, което означава повече време, прекарано в залата", допълва тя.

Колкото повече мускули правите, толкова повече намалявате риска от загубата на мускулна маса, която при повечето жени е сериозен проблем след 30-те. Разбира се, благодарение на тренировката с тежести снижавате риска от остеопороза и загуба на костна плътност.

Другото положително качество на мускулите е, че ви позволяват да изгаряте калории непрекъснато, дори когато спите.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване