България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Уражнения за глава: Приключения

Прочитания: 373  2
10.01.2011 14:01 по статията работи: Красимира Динева

Подобрете функциите на мозъка си с пътувания

Може да ви се струва излишно, но никога не трябва да пропускате упражненията за глава. Напротив: абсолютно задължени сте във всеки един момент от живота си да обръщате внимание на онези неща, които поддържат нормалните функциите на мозъка.

В противен случай нека ви съобщим, че с годините паметта ви подозрително често ще си взима болнични, по-лесно ще забравяте важни дати и събития и концентрацията ви ще намалее значително.

Ако желаете по-светло бъдеще за мисловните си функции, опитайте да раздвижите сивото си вещество чрез:

Приключения за мислите

Науката работи в полза на авантюристично настроените от нас. Според скорошно проучване става ясно, че хората, които живеят в чужбина, са по-успешни в творческите дейности и по-лесно успяват да разрешат проблемите, които им се изпречват на пътя.

"Изваден от културния контекст, човек започва да се задълбочава повече в значението на нещата", обяснява Уилям Мадъкс, асистент по организационно поведение в бизнес училище във Фонтенбло, Франция.

"Например, да оставяш храна в чинията си може да се сметне за обидно в САЩ, но се възприема като особено учтиво в Китай.

Тоест, способността да гледаш на света от няколко различни перспективи повишава креативността и стимулира значително мозъчната активност", казва още Мадъкс.

Ако не ви се живее в друга държава обаче, винаги можете да запишете курс по чужд език или да предприемете друга интересна инициатива, свързана с чужди култури и традиции. А и пътуванията са страхотно решение, дори само за няколко дни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване