България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Техни кралски височества спортуващите престолонаследници

Прочитания: 238
01.07.2013 14:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: Getty Images/Thinkstock

В публиката на кортовете на тазгодишният турнир Уимбълдън не фигурира един от най-отявлените му фенове: Кейт Мидълтън. Ако редовно сте следили престижното състезание миналата година, няма как да не ви е направило впечатление нейното присъствие по трибуните, пламенно подкрепяйки местния фаворит Анди Мъри. Можете да бъдете сигурни, че липсата и сега се дължи само на напредналата й бременност, тъй като тя и останалите членове на кралското семейство са верни почитатели на тениса и спорта като цяло. Ето какви са другите предпочитани спортни занимания от младите членове на фамилията.

 

 

Вкусовете на двамата принцове, Уилям и Хари, естествено са повлияни от прекараните години в някои от най-престижните частни училища във Великобритания. Всеизвестно е, че в тези институции освен на възпитаването в традиционните аристократски и джентълменски ценности голямо внимание се отделя и на различните видове спорт: поло, езда, крикет, голф и ръгби. Спортът в тези институции се насърчава като средсвтво за усвояване на дисциплина, отборен и състезателен дух. Ако тези занимания ви се струват прекалено претенциозни и неприложими по нашите географски ширини, не се притеснявайте. Добрият стар английски футбол дава отговор на всичко.

 

 

Принц Уилиям и съучениците му от "Итън" (училището, което посещава, преди да отиде в университета "Сейнт Андрюс") често обичали да гонят топката по зелените ливади на елитното училище. И до днес той вярно подкрепя любимия си футболен тим "Астън Вила" и редовно следи изявите му. Следващият път, когато отидете на редовното съботно "мачле" с приятели, си спомнете, че и кралските особи оценяват удоволствието от точния пас и подвикването по съотборниците. Не знаем дали споделят по бира след мача, но на вас ви е позволено в летните жеги. В разумни количества, разбира се.

 

 

4324df3d-a117-641e-b7a4-7c497fda6768

 

 

За жените, които искат да приличат на принцеси и докато спортуват, предлагаме вече споменатия тенис – един от любимите спортове на Кейт Мидълтън и също толкова известната й сестра Пипа. В гимназията Катрин се е състезавала за училищния отбор по хокей на трева, но смятаме, че и в този случай традиционната алтернатива е по-привлекателна. Така че, дами, не е достатъчно само да подкрепяте Цветана Пиронкова и Григор Димитров пред екраните. Грабвайте ракетите и тренирайте по кралски.

 

 

Предлагаме ви и любопитно видео, запечтващо едно от спортните "постижения" на Хари:

 

 

 

Още от нас на: facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване