Червеното цвекло е изключителен по своите качества зеленчук, използван още от Хипократ за лечение на редица заболявания. Но това е един от най-пренебрегваните от българите зеленчук, въпреки че е сред...
Преди няколко години стана сензация храненето или диетата според кръвната група. Храненето според кръвната група е въведено от д-р Питър Д'Адамо. Според него хората трябва да се хранят с храни, които...
Отслабването на паметта често съпътства остаряването. В някои случаи то е един от симптомите на деменция, но според американско изследване може и да е признак, че нещо липсва в...
Годжи бери, императорско плодче, китайска шипка са само част от имената на това хималайско растение.
Древна китайска легенда разказва за билкар – Ли Чинг-Юн, който живял цели 256 години, в...
Дори може да свалим някой излишен килограм
Включително за кожата и косата
Лекари предупреждават, че екстремното отслабване носи рискове
С какво ни помага да сме красиви?
Потенциалните рискове от татуировките
Брюкселският музей на Рене Магрит поръча на пивоварна нов вид бира за 50-годишнината от смъртта на художника, съобщи Лента.
Светлата нефилтрирана бира е специална, защото е...
Слънцето има своите ползи – повишава настроението като увеличава хормона на щастието, снабдява тялото с витамин D и дава шанс за много външни забавни активности. Но в големи дози, то вреди не...
Ако искате да изваете плоско коремче, трябва да знаете, че ежедневното правене на коремни преси не е достатъчно. Всъщност упражненията осигуряват едва 10% от извайването на тази област от тялото, а...
Джинджифилът е суперхрана, която има много ползи за здравето. В 100 грама от корена на прах има 71,62 грама въглехидрати, 3,39 захари, 14,1 грама диетични фибри, 4,24 грама мазнини, а количеството на...
Важно е да закусим, макар и малко
Изследователи я откриха в морската сол