България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Спортните речи, които изгарят сърцето

Прочитания: 244
24.01.2013 14:01 по статията работи: div.bg

Има моменти в живота на човек, когато правилните думи, казани в правилния момент и с правилната интонация, могат да направят чудеса. Благодарение на колегите от Div.bg, ние се сдобихме с една великолепна класация на най-силните спортни речи.

 

Някои от речите са филмови, художествена измислица, но други (повечето) са си съвсем истински. Така или иначе, тези думи ще ви накарат да действате, да желаете повече, да правите чудеса. Защото когато вярвате, нищо не може да ви пречупи.

 

Ето ги:

 

Джими Валвано - треньор на NC State

 

През 1993 г. треньорът Джими Валвано научава, че е болен от рак. Остават му само няколко месеца живот и той ще ги прекара в неуморна работа по изследването и превенцията на болестта. Речта му по ESPN е едно от най-сърдечните и мотивиращи неща, които някога ще чуете. "Ракът може да ми отнеме всички физически умения. Не може да докосне съзнанието ми, не може да докосне сърцето ми и не може да докосне душата ми."

 

 

 

Кнут Рокне

 

Тази реч на Рокне бе използвана и във филма "Руди". "И не забравяйте, мъже - днес е денят, в който ще победим. Те не могат да ни преклонят и така ще бъде! Отивайте там и се бийте, бийте, бийте, бийте, бийте! Какво ще кажете?"

 

 

 

Лу Гериг се сбогува с бейзбола

 

Това е една от най-великите спортни речи. Наречена "Най-големият късметлия в света", речта на Гериг е изключително популярна. Той я изрича в дни, в които вече е наясно, че не му остава още дълго да живее. Въпреки това той нарича себе си истински късметлия, защото е живял своя живот и е играл играта, която обича.

 

 

 

Речта на Винс Ломбарди

 

Винс Ломбарди е считан за един от най-вдъхновяващите и убеждаващи треньори по ръгби. Доказателство за това е речта, която ще чуете сега.

 

 

 

АлПачино във "Всяка една неделя"

 

Това видео сме ви го пускали, когато ви запознахме с най-вдъхновяващите речи в киното. Но тя е колкото филмова, толкова и спортна. Няма човек, гледал филма "Всяка една неделя", който да не е останал впечатлен от думите, които изрича персонажът на Ал Пачино. Самият филм може и да не е в личния ви топ 10, но речта е просто феноменална.

 

 

 

Малко кино и от Кърт Ръсел

 

Това е възстановка на речта, която Хърб Брукс казва на американския национален отбор по хокей, преди мач със СССР през 1980 г. В ролята е Кърт Ръсел и сами ще видите колко добре се справя.

 

 

 

Поемата на Джак Бък за 11 септември

 

САЩ бяха съсипани след терористичните атаки на 11 септември. На никого не му беше до спорт, докато спасители продължават да вадят телата на загиналите изпод отломките на кулите-близнаци. Джак Бък обаче написва патриотична поема, която прочита на публиката на Busch Stadium на 17 септември 2001 г.

 

 

 

Речта на Мохамед Али

 

Няма как в подобен списък да не присъства един от най-великите спортисти на всички времена - Мохамед Али. В интервютата, които е давал, Али винаги е успявал да измисли поне една реплика, която да влезе завинаги в съзнанието на хората.

 

Източник: Div.bg
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Flowin Bulgaria |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване