България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Смразяващ танц по ръба на острието

Прочитания: 196
03.09.2013 14:09 по статията работи: Sportuvai.bg

За силата на танца, страха, емоциите и красотата

Източник: Vimeo

Балерините винаги се свързват с красота, грация и елегантни човешки форми. Във видеото "En Puntas" на Хавиер Перез обаче нещата са представени по друг начин. В кадрите, които предстои да видите, режисьорът е успял да запази всички вече изброени елементи на балета, но в същото време е пресъздал и мрачното напрежение, пълната отдаденост и дори агресия, които това ефирно изкуство може да представлява.



Балерината Амилия Сегарра ще ни демонстрира нов вид балетна техника, която освен редовното очарование и внушително затаяващо дъха величие, ни кара да изтръпнем по още една причина. Ужасяваща, смразяваща, по свой студен, страховит начин - красива. Празен театър, мрак, пустота, палци с прикачени кухненски ножове, зловещо скърцане, напрегната тишина. Такава е картината, която ни рисува следващото видео.

 

Иска ни се да търсите красотата отвъд мрака, да откриете смелостта зад страха. И най-вече - да усетите вдъхновението, което се задава като мощна вълна, идваща да ви залее с порой от чувства, мисли и усещания.

 



Приятно бродене в света на емоциите!

 

1029453

 

 

1029450

 

1029454

 

 

 

 

 

 

 

Потърсете ни и във Фейсбук.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване