България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Ски... в града... в квартал... в задния двор на съседа

Прочитания: 280  5
05.01.2013 11:01 по статията работи: Sportuvai.bg

От двама души до два милиона. Джей Пи Ауклеър (ски) и Джоин Дейв Мосъп (камера) решават да направят филм за ските. Необикновен филм. Вместо високо в някоя гора, на писта или на място с рампи, двамата снимат в града, в квартала, дори в задния двор на някакви хора.

 

Действието се развива на три локации - Трейл, Росланд и Нелсън (щата Британска Колубмия, Канада). А резултатът е 70-минутен филм за ските, който се казва All.I.Can. 

 

Авторите признават, че го правят за удоволствие и остават искрено изненадани, когато откъси от филма плъзват в Youtube, Vimeo и други сайтове за споделяне на видео. Блогъри започват да пишат статии и така се стига до големите медии и дори фестивали. Вали признание на парцали и награди в чували.

 

И има защо, ще ви покажем един кратък откъс, озаглавен "JP Auclair Street Segment", който се разиграва, както може да се досетите, на улицата. Каскадите са жестоки, монтажът - убийствен. 

 

Относно изработката, Мосъп споделя: "Беше толкова готино да го направим, колкото готин е и резултатът."

 

А за отношението на хората от града, Джей Пи разказва: "Ние се застояхме толкова дълго в градовете, че хората започнаха да ни носят чинии с храна. Повече от тях бяха много добронамерени и ако бяхме достатъчно учтиви, винаги ни даваха да правим каквото си искаме. Цялото пътуване си беше готин социален експеримент."

 

"Имаше един пич от Трейл - Джоуи. Той просто дойде при нас и веднага ни стана най-добрия приятел. Извади чипс от една чанта и започна да ни разпитва как вървят нещата. Повече хора, когато се запознаеш с тях, обикновено са леко резервирани - Джоуи не беше изобщо такъв. Липсва ни сега. Иска ми се всички да са такива."

 

Но стига приказки, ето невероятното видео, което обобщава филма:

 

 

Ако това ви е харесало, ето и разказа на Джей Пи и Мосъп за смелото им дело. Малко по-дълго е, но си струва не по-малко :)

 

 


За още любопитни видеа и чудеса от света на спорта (и не само), следете ни и във Фейсбук: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване