България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Осем техники за здраве от баба ти

Прочитания: 128
25.01.2013 13:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Мъдростта на миналите поколения никога не трябва да се пренебрегва. Има много неща, които можем да научим от нашите предци, толкова много и толкова важни, че могат да ни спасят живота понякога.

 

Ето осем техники за по-здравословен начин на живот, които са от времето на баба ви:

 

1. Отгледайте собствена храна

 

Инвестирайте време и енергия да си отгледате собствена храна. Не само, че крайният резултат може да ви донесе удоволствие, но и само вие ще сте отговорни за качеството. А да ядете неща, без пестициди, без всякакви химии, е рядкост в днешно време.

 

2. Върнете се в кухнята

 

Не ставайте роби на домакинската работа, но си гответе сами. Отново, качеството зависи от вас и знаете какво ядете. А и хиляди пъти сме обяснявали за вредите от бързото хранене и полуфабрикатите. Трудоемко и времеемко е. Но е важно.

 

3. Създайте свои продукти за чистене

 

Кажете чао на токсичните препарати. Има много лесни техники да забъркате почистващи средства сами. Може да ползвате сода, оцет, лимонена киселина и куп други подобни.

 

4. Бабини лекарства

 

Помните ли, когато бяхте малки и при настинка и грип ви разтриваха с какви ли не домашни мазила - от ракия до олио? Някои техники със сигурност имат спорен ефект, но храненето с лук и чесън има доказани ползи. Зеленият чай и медът също. Не разчитайте само на тях, но ги използвайте. Колкото повече антибиотици, толкова повече болести.

 

5. Не отписвайте бульона

 

Преди години бульоните са били в основата на повечето ястия. Научете се как да си правите сами бульон, силно НЕ препоръчваме купените. Може да го използвате за супи и всякакви вкусни манджички.

 

6. Ферментация

 

Звучи странно, но е факт. От време на време хапвайте по малко ферментирала храна. В червата ви има над 100 трилиона бактерии. Ферментиралите храни пък помагат за възстановяването на част от бактериите, които сте изгубили.

 

7. Намерете си племе

 

Не буквално. Намерете хора, с които да споделяте една и съща мисия, с които да се виждате повече от веднъж седмично. Доказано е, че тези от нас с по-изолиран и аскетичен живот, имат 50% по-голям риск да умрат от хора, които пушат активно, имат уседнал начин на живот или са затлъстели. Така че, радвайте се на живота, радвайте се с приятели.

 

8. Излизайте

 

Това е изключително важно. Витамин D е полезен за очите, за усвояването на витамин C и за мускулите, както наскоро научихме. Колкото повече време сред природата прекарвате, толкова по-здрави ще бъдете. Пак повтаряме - сред природата. Градската среда, не винаги е успокояваща.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване